Αποκλιμακώθηκε η ένταση έξω από την ΑΣΟΕΕ – Δόθηκε στην κυκλοφορία η Πατησίων

Αποκλιμακώθηκε η ένταση έξω από την ΑΣΟΕΕ – Δόθηκε στην κυκλοφορία η Πατησίων

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέος κύκλος επεισοδίων σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), όταν περίπου 30 κουκουλοφόροι εξήλθαν από το Ιδρυμα και τοποθέτησαν στους δρόμους κάδους απορριμμάτων ως οδοφράγματα. 

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι νεαροί πυρπόλησαν κάποιους από τους κάδους, ενώ πέταξαν αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, με τους τελευταίους να «απαντούν» με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι είσοδοι από Δεριγνύ και Αντωνιάδου ήταν κλειστές, ενώ οι φοιτητές βγήκαν από την πίσω πόρτα στην οδό Μαυρομματαίων.

Ανδρες των ΜΑΤ που έσπευσαν επιτόπου απώθησαν τους νεαρούς και λίγο πριν από τις 15:00 η ένταση είχε αποκλιμακωθεί. Για περίπου μία ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πατησίων, από τη συμβολή της με τη Λ. Αλεξάνδρας έως την Κοδριγκτώνος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Μετά τις 15.10 η Πατησίων δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

«Σήμερα, Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, και περί ώρα 14:30 ομάδα περίπου 30 ατόμων εξήλθε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έθεσαν φωτιά σε κάδους, τους οποίους μαζί με άλλα αντικείμενα χρησιμοποιούσαν ως οδόφραγμα, εκσφενδονίζοντας παράλληλα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Περί ώρα 15.00 τα άτομα αποχώρησαν με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, ο δρόμος καθαρίστηκε από συνεργείο και δόθηκε στην κυκλοφορία».


Βίντεο από το σημείο

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή