Πεντέλη: Προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση ηλικιωμένων από τον γιο τους

Πεντέλη: Προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση ηλικιωμένων από τον γιο τους

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άμεση διερεύνηση του περιστατικού άγριας κακοποίησης ηλικιωμένου ζευγαριού στην Πεντέλη, που καταγράφεται σε βίντεο, διέταξε με αυτεπάγγελτη παρέμβασή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Αντώνης Ελευθεριάνος.

Στο βίντεο καταγράφεται άγρια κακοποίηση του 80χρονου ζευγαριού από τον γιο τους, ο οποίος εμφανίζεται να απαιτεί να του δώσουν χρήματα.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Την έρευνα θα διενεργήσει η εισαγγελέας Μαρία Καραμανώλη, με επίκεντρο την αναζήτηση αδικημάτων που αφορούν τον νόμο για την ενδοοικογενειακή βία.

Μετά τη δημοσιοποίηση του υλικού με τις αποτρόπαιες πράξεις, συγγενικά πρόσωπα του ζευγαριού πήγαν χθες στην Εισαγγελία και φέρεται να επιβεβαίωσαν προφορικώς πως είναι πραγματικό το περιστατικό που καταγράφεται στο βίντεο.

Το περιστατικό φέρεται να είχε διαπραχθεί τον Ιούνιο του 2022. Ετσι, για την Εισαγγελία δεν υπάρχει δυνατότητα εντολής σύλληψης του δράστη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Τέλος, οι συγγενείς φέρεται να είπαν ότι ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν και πως για κάποια από αυτά έχουν γίνει καταγγελίες στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

Για την επιβεβαίωση αυτού του σκέλους της καταγγελίας, η εισαγγελέας θα αναζητήσει καταγγελίες και, εφόσον υπάρχουν, θα τις συσχετίσει με τη δικογραφία που θα σχηματίσει για την υπόθεση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή