Πατέρας Καρολάιν: «Το χρέος μου είναι να φροντίσω τη Λυδία μακριά από την Ελλάδα»

Πατέρας Καρολάιν: «Το χρέος μου είναι να φροντίσω τη Λυδία μακριά από την Ελλάδα»

«Μπορώ να τη φροντίζω στις Φιλιππίνες, μακριά πολύ από την κακοήθη παρουσία του πατέρα της και των γονιών του» συμπληρώνει ο συνταξιούχος Κράουτς, άλλοτε στέλεχος του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο πατέρας της, Ντέιβιντ δηλώνει, μιλώντας στον Guardian, πως θα επικεντρωθεί στην ανατροφή της εγγονής του «που δεν έχει πια κανέναν από τους γονείς της».

«Το μοναδικό μου χρέος τώρα είναι να φροντίζω την κόρη της, τη Λυδία που έμεινε χωρίς μαμά και μπαμπά, και να διασφαλίσω πως θα μεγαλώσει όπως θα τη μεγάλωνε η μητέρα της» λέει ο 79χρονος για τη σχεδόν τρίχρονη εγγονή του.

«Αυτό μπορώ να το κάνω στις Φιλιππίνες, μακριά πολύ από την κακοήθη παρουσία του πατέρα της και των γονιών του» συμπληρώνει ο συνταξιούχος Κράουτς, άλλοτε στέλεχος του τομέα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η μετακόμιση έρχεται λίγες εβδομάδες αφότου η οικογένεια Αναγνωστόπουλου έχασε οριστικά τη μάχη της επιμέλειας, καθώς το αντίστοιχο αίτημά τους απορρίφθηκε από δικαστήριο της Αθήνας.

Τον Ιανουάριο, ο Ντέιβιντ Κράουτς, που έχει κινητικά προβλήματα και δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημοσίως, είχε δηλώσει στον ΑΝΤ1 πως η κόρη του είχε δολοφονηθεί από τον σύζυγό της λόγω της εμπλοκής του σε διακίνηση ναρκωτικών.

«Δυστυχώς, η μητέρα του εξακολουθεί να μην πιστεύει πως ο γιος της σκότωσε την Καρολάιν» ανέφερε τότε, εξηγώντας γιατί είναι κρίσιμο η Λυδία να ζήσει μακριά από το περιβάλλον του πατέρα της.

Για περίπου έξι εβδομάδες μετά τη δολοφονία, ο πρωτοδίκως καταδικασθείς σε ισόβια Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προσπαθούσε να πείσει την αστυνομία πως ο ίδιος και η οικογένειά του είχαν πέσει θύματα αδίστακτων Αλβανών ληστών.

Τον περασμένο Μάιο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας τον καταδίκασε σε ισόβια, χωρίς την αναγνώριση κάποιου ελαφρυντικού.

Λίγες ώρες αργότερα, ο γυναικοκτόνος στράφηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, υποβάλλοντας έφεση κατά της καταδικαστικής απόφασης, η οποία αναμένεται να εκδικαστεί στις 24 Απριλίου.

Πηγή: Guardian 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή