Πανελλαδικές 2023: Ο αριθμός εισακτέων ανά ΑΕΙ και Τμήμα – Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

Πανελλαδικές 2023: Ο αριθμός εισακτέων ανά ΑΕΙ και Τμήμα – Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ

Ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανέρχεται σε 68.574

1' 15" χρόνος ανάγνωσης

Τον αριθμό των εισακτέων ανά Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ανέρχεται σε 68.574.

Στον αριθμό αυτό θα προστεθούν και οι εισακτέοι στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής, του Εμπορικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ

Υπενθυμίζεται ότι οι φετινές Πανελλαδικές θα οργανωθούν με υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας λόγω της διοργάνωσης των εθνικών εκλογών την Κυριακή 21 Μαΐου.

Θα είναι η δεύτερη φορά μετά το 2012 που θα συμβεί αυτό, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», οι εκλογές θα προκαλέσουν μικρή αλλαγή στο πρόγραμμα των εξετάσεων στα λύκεια.

Οπως είχε αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, «ένα κορυφαίο ζήτημα, όπως οι Πανελλαδικές εξετάσεις, προφανώς και ο πρωθυπουργός το έχει συνυπολογίσει στον προσδιορισμό και την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. Νομίζω πως αυτό που είναι λογικό και σωστό είναι οι Πανελλαδικές εξετάσεις να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο».

Ετσι, θα οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας, ο οποίος θα προετοιμάσει, σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου, τις εξετάσεις, που θα αρχίσουν την 1η Ιουνίου για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων και στις 2 Ιουνίου για εκείνους των Γενικών Λυκείων. Η εξεταστική διαδικασία των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ολοκληρωθεί εντός του Ιουνίου, καθώς και η βαθμολόγηση των γραπτών.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT