Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος – Βελτιωμένη η κατάσταση στους δρόμους

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος – Βελτιωμένη η κατάσταση στους δρόμους

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας, όπως και στην Αττική Οδό

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα από την Αττική, με την κίνηση να είναι αυξημένη στην Αθηνών-Κορίνθου. Σύμφωνα με την τροχαία, η κατάσταση είναι βελτιωμένη σε σχέση με νωρίτερα, αλλά ακόμα υπάρχουν καθυστερήσεις στο ύψος της Νέας Περάμου, της Κινέτας και των Μεγάρων.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παρατηρείται ανάσχεση περίπου 50 μέτρων στα διόδια Ελευσίνας. Αντιθέτως, ομαλά διεξάγεται η κίνηση στην Αθηνών-Λαμίας, όπως και στην Αττική Οδό, στο κομμάτι από τον κόμβο του Ασπροπύργου έως την έξοδο της Ελευσίνας, όπου υπήρχαν καθυστερήσεις.

Τέλος, από τις 16:00 το απόγευμα αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδών όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Αύξηση των οχημάτων που έφυγαν από το λεκανοπέδιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τροχαίας παρατηρείται αύξηση των οχημάτων που έφυγαν από το λεκανοπέδιο φέτος σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2022, που ήταν και η πρώτη χρονιά που γιορτάστηκε το Πάσχα χωρίς περιορισμούς μετά την πανδημία.

Ειδικότερα, φέτος από το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας μέχρι και σήμερα στις 6.00 το πρωί 311.220 οχήματα έχουν περάσει από τα διόδια προς Κόρινθο και προς Λαμία, ενώ την αντίστοιχη περίοδο πέρσι είχαν διέλθει 291.141 οχήματα.

Σχεδόν 100% πληρότητα στα ΚΤΕΛ

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις με τα λεωφορεία η πληρότητα αγγίζει περίπου το 100% από τα ΚΤΕΛ Κηφισού και Λιοσίων.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, Σοφοκλής Φάτσιος, η κίνηση και στους δυο σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων είναι μεγαλύτερη σε σχέση με πέρυσι, αλλά και αυξημένη σε σχέση με το 2019.

Συνεχίζεται η έξοδος του Πάσχα με πλοία, αεροπλάνα, αυτοκίνητα και λεωφορεία-4

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο, μεγάλη πληρότητα και έξτρα δρομολόγια υπάρχουν για τη Θεσσαλονίκη, αφού μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη φαίνεται οι επιβάτες να προτιμούν τα λεωφορεία για τη μετακίνηση τους. Ενδεικτικά, πέρυσι τη Μεγάλη Πέμπτη, για Θεσσαλονίκη τα δρομολόγια ήταν 10, ενώ χθες Μεγάλη Πέμπτη ήταν 30 και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 20.

Προορισμοί με 100% πληρότητα και με έξτρα δρομολόγια από την Μεγάλη Τετάρτη μέχρι και σήμερα Μεγάλη Παρασκευή από τον Κηφισό είναι η Δυτική Ελλάδα και η Πελοπόννησος, ενώ από τον σταθμό Λιοσίων είναι η Χαλκίδα, Καρπενήσι, Λάρισα, Βόλος, Λαμία και Κατερίνη. Σε σχέση με πέρυσι έχουμε αύξηση δρομολογίων και στους δυο σταθμούς πάνω από 40%.

Για σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, από τον σταθμό των ΚΤΕΛ Κηφισού είναι προγραμματισμένα 300 δρομολόγια και από Λιοσίων 100. Για το Μεγάλο Σάββατο, τα λεωφορεία που θα φύγουν και από τους δυο σταθμούς είναι λιγότερα, ωστόσο αν χρειαστεί θα προστεθούν δρομολόγια.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή