Βρετανία: Ένοχος ο 23χρονος που είχε πετάξει αυγά κατά του Βασιλιά Καρόλου

Βρετανία: Ένοχος ο 23χρονος που είχε πετάξει αυγά κατά του Βασιλιά Καρόλου

Το περιστατικό συνέβη στις 9 Νοεμβρίου 2022 στους δρόμους του Γιορκ στη βόρεια Αγγλία

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας 23χρονος κρίθηκε ένοχος για απειλητική συμπεριφορά, αφού πέταξε περίπου έξι αυγά κατά του Βασιλιά Καρόλου τον Νοέμβριο, όταν ο μονάρχης επισκέπτονταν το Γιορκ στη Βόρεια Αγγλία, όπως μετέδωσε σήμερα το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας PA Media.

Το περιστατικό συνέβη στις 9 Νοεμβρίου 2022 στους δρόμους του Γιορκ στη βόρεια Αγγλία όπου ο βασιλιάς είχε ταξιδέψει με τη σύζυγό του Καμίλα. Καθώς ο βασιλιάς και η σύζυγός του χαιρετούσαν το πλήθος, επευφημούμενοι από τους Βρετανούς που είχαν συγκεντρωθεί για να τους υποδεχθούν, ο Πάτρικ Θέλγουελ, 23 ετών, πέταξε πολλά αυγά προς τον Κάρολο, χωρίς ωστόσο να τον πετύχει.

Ο Θέλγουελ είναι πρώην υποψήφιος του Κόμματος των Πρασίνων και ακτιβιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης Extinction Rebellion.

Την ώρα του περιστατικού, δείχνοντας επίσης τις αντιμοναρχικές του απόψεις, φώναξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «χτίστηκε με το αίμα σκλάβων». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συγκεντρωμένοι που επευφημούσαν τον βασιλιά έγιναν έξαλλοι μαζί του και «ούρλιαζαν». «Ορισμένοι μου τραβούσαν τα μαλλιά, με έφτυναν», είχε πει στη Mirror, υποστηρίζοντας ότι έχει δεχθεί απειλές ενάντια της ζωής του.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή