Σοβαροί τραυματισμοί από βεγγαλικά – Στη ΜΕΘ 27χρονος

Σοβαροί τραυματισμοί από βεγγαλικά – Στη ΜΕΘ 27χρονος

Τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη τραυματίστηκαν πολύ βαριά από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετοί ήταν και εφέτος οι τραυματισμοί από βεγγαλικά, επισκιάζοντας τη γιορτινή ατμόσφαιρα του Πάσχα. 

Τρία παιδιά από Ρόδο, Αγκίστρι και Σύμη τραυματίστηκαν πολύ βαριά από κροτίδες που έπεσαν μετά το «Χριστός Ανέστη» το βράδυ της Ανάστασης, ενώ, ακόμα τέσσερις άνδρες τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, στην προσπάθεια τους να ανάψουν βεγγαλικά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, μεταξύ άλλων σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται από χθες (15/4) το βράδυ 27χρονος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ο οποίος μεταφέρθηκε από το Λεωνίδιο.

Ο 27χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου και φέρει τραύματα στο λαιμό και στον τράχηλο από κροτίδα.

Στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 9χρονος

Στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο αγοράκι 9 ετών, προσφυγόπουλο, το οποίο έχει υποστεί ατελή ακρωτηριασμό δακτύλου του χεριού του και θλαστικό τραύμα στην παλάμη.

Το παιδί μεταφέρθηκε από την Πύλο αφού τραυματίστηκε από κροτίδα.

Οδηγήθηκε στα επείγοντα και υποβλήθηκε σε εξετάσεις.

Τραυματισμοί παιδιών από βεγγαλικά

Στο Νοσοκομείο «Παίδων Αγία Σοφία» διακομίστηκε λίγο μετά την Ανάσταση ένα αγόρι 14 ετών από το Αγκίστρι. Το παιδί υπέστη πολλαπλά εγκαύματα από κροτίδα και ακρωτηριασμό δακτύλων του αριστερού άνω άκρου και τραυματισμό του δεξιού άνω άκρου.

Ο 14χρονος χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται στην πλαστική χειρουργική του νοσοκομείου. Το χειρουργείο πήγε καλά και το παιδί είναι κατά τα άλλα καλά στην υγεία του.

Στο Παίδων, επίσης, διακομίστηκε αεροπορικώς τα ξημερώματα και ένα 13χρονο αγόρι από τη Σύμη, το οποίο υπέστη μερικό ακρωτηριασμό δαχτύλων στο δεξί χέρι και τραύμα στο πρόσωπο από κροτίδα.

Ο 13χρονος εισήχθη στην πλαστική χειρουργική και αναμένεται να χειρουργηθεί τις επόμενες ώρες. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή.

Με εγκαύματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου ένα κοριτσάκι 7 χρονών. Τραυματίστηκε από βεγγαλικά στο χωριό Μαλώνα.

«Καμένο στο πρόσωπο, είναι εντάξει στο σπίτι του, νοσηλεύτηκε ένα 24ωρο στο νοσοκομείο και πήγε στο σπίτι του. Έχει εγκαύματα […] Κάτι πρέπει να γίνει, από το να απαγορευτούν που κυκλοφορούν στο εμπόριο, δεν λέγονται πια βεγγαλικά και δυναμιτάκια. Είναι δυναμίτες» τόνισε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο Πρόεδρος Κοινότητας Μαλώνας, Νεκτάριος Μουστακέλλης

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή