Υπόθεση Γεωργούλη: Ερευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τη διαρροή στοιχείων της καταγγέλλουσας

Υπόθεση Γεωργούλη: Ερευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τη διαρροή στοιχείων της καταγγέλλουσας

Η έρευνα αφορά το πως έφθασαν στον Τύπο τα στοιχεία της καταγγέλλουσας - Η Αρχή ζητά από τα ΜΜΕ να τηρούν για την υπόθεση αυστηρά τον νόμο.

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καταγγελία για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων για τη δημοσιοποίηση στοιχείων της καταγγέλλουσας στην υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, έλαβε και εξετάζει η Αρχη Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, προς επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.

Η Αρχη με ανακοίνωση της, γνωστοποίησε ότι υπήρξε αποδέκτης καταγγελίας, που για λόγους ευνόητους, δεν αποκαλύπτεται ποιος την υπέβαλε, για παραβίαση προσωπικών δεδομένων για την υπόθεση Γεωργούλη.

Η Αρχή αφήνει σαφώς να εννοηθεί, ότι διερευνά ήδη το θέμα για το ποιός διέρρευσε το όνομα και άλλα στοιχεία της καταγγέλλουσας, καθώς είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ έχει στρέψει κατηγορίες για τη διαρροή στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επίσης από την επίσημη ανακοίνωση της Αρχής, καλούνται τα Μέσα Ενημέρωσης να αποσύρουν άμεσα, οποιοδήποτε στοιχείο σχετικά με την εν λόγω υπόθεση, αφορά σε προσωπικά δεδομένα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με αφορμή τη συνεχή δημοσιοποίηση, από τις 17 Απριλίου 2023, σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, του ονόματος, φωτογραφιών, καθώς και άλλων προσωπικών δεδομένων υπαλλήλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία είχε προβεί ενώπιον των αρμόδιων βελγικών αρχών σε καταγγελία για φερόμενη σε βάρος της τέλεση αξιόποινων πράξεων από ευρωβουλευτή, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων, στο πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων της, αποφάσισε, κατόπιν και της υποβολής σχετικής καταγγελίας, να κινήσει τη διαδικασία εξέτασης τυχόν παραβίασης της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, καθώς και της έκδοσης προσωρινών διαταγών περιορισμού της επεξεργασίας.

Επιφυλασσόμενη να εξετάσει τη σχετική καταγγελία και συνολικά τα ζητήματα που ανακύπτουν, η Αρχή καλεί πρωτίστως τα μέσα ενημέρωσης που έχουν ήδη δημοσιοποιήσει τα σχετικά προσωπικά δεδομένα να προβούν άμεσα σε επανεξέταση της νομιμότητας των εν λόγω επεξεργασιών, σύμφωνα προς τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, και να λάβουν οίκοθεν τα αναγκαία μέτρα ελέγχοντας κατά πόσον παρίσταται αναγκαία η δημοσιοποίηση των προσωπικών δεδομένων της καταγγέλλουσας ως φερομένου θύματος αξιόποινης πράξης για την άσκηση του δικαιώματος ελευθερίας της έκφρασης και του δικαιώματος στην πληροφόρηση και ενημέρωση.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT