Βρυξέλλες: Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για το αίτημα άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

Βρυξέλλες: Στις 8 Μαΐου ορίζεται εισηγητής για το αίτημα άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 8 Μαΐου θα οριστεί εισηγητής για το αίτημα της άρσης ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη, σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οι δικηγόροι του κ. Γεωργούλη δεν έχουν πάρει ακόμα τη δικογραφία, κάτι που θα γίνει μετά την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή, σύμφωνα με το βελγικό νομικό πλαίσιο. 

Ο εισηγητής θα εξετάσει το φάκελο του αιτήματος και στη συνέχεια θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου. Κατόπιν θα γίνει η ψηφοφορία προκειμένου να παραπεμφθεί το θέμα στην Ολομέλεια του σώματος.

Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής είναι στις 30 Μαΐου κι αν εκεί ψηφιστεί η άρση της ασυλίας, τότε θα πρέπει να οριστεί ποτέ το θέμα θα πάει στην Ολομέλεια. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η υπόθεση ενδέχεται να πάει στη συνεδρίαση της Ολομέλειας σε ημερομηνία πέραν τις 30 Μαΐου, άρα η υπόθεση να μείνει στον αέρα έως το καλοκαίρι, ίσως και αργότερα. 

Η πλευρά Γεωργούλη άφησε αιχμές για πολιτικές προεκτάσεις και σκοπιμότητες στην υπόθεση, όπως προκύπτει από χθεσινή ανακοίνωση των Βέλγων δικηγόρων του, μέσω της οποίας ενημέρωσαν ότι δεν έλαβαν πρόσβαση στο φάκελο της δικογραφίας, καθώς η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προκαταρκτικής έρευνας.

Οι δικηγόροι συνδέουν το «χρονοδιάγραμμα της έρευνας» των βελγικών Αρχών με το γεγονός ότι σε λίγες εβδομάδες στην Ελλάδα έχουμε εκλογές, επιχειρώντας να αποδώσουν πολιτική χροιά στην υπόθεση. 

Στην ανακοίνωσή τους, τονίζουν ότι ο κ. Γεωργούλης «δεν μπορεί παρά να ανησυχεί για το χρονοδιάγραμμα αυτής της έρευνας και λυπάται βαθιά. Πράγματι, ενώ τα γεγονότα και η καταγγελία χρονολογούνται από το 2020, είναι λυπηρό που μόλις τρία χρόνια αργότερα αυτή η καταγγελία δημοσιοποιείται – ακριβώς λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα».

Ως προς τις κατηγορίες για βιασμό και κακοποίηση ο ευρωβουλευτής, μέσω των δικηγόρων του, τις αρνείται κατηγορηματικά: «Ο κ. Γεωργούλης αντικρούει από κάθε άποψη τις κατηγορίες της κυρίας Χρονοπούλου», ενώ σημειώνεται ότι ζήτησε την άρση της ασυλίας του «για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή