Δίκη για τη δολοφονία Αλκη: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης

Δίκη για τη δολοφονία Αλκη: Ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης

Αύριο ξεκινούν τελικά οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού. Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύριο ξεκινούν τελικά οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου Αλκη Καμπανού. Το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των μαρτύρων υπεράσπισης και κατόπιν αυτού η προεδρεύουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης διέκοψε τη δίκη.

Τελευταίος μάρτυρας που εξετάστηκε ήταν ο ειδικός πραγματογνώμονας – εργαστηριακός αναλυτής, ο οποίος έλαβε εντολή να συντάξει τεχνικές εκθέσεις για λογαριασμό τριών κατηγορουμένων (1ου, 6ου και 12ου), περιγράφοντας χρονικά τις κινήσεις και τις θέσεις τους σε σχέση με το επίδικο συμβάν.

Στηρίζοντας τα επιστημονικά συμπεράσματά του στην ανάλυση υλικού από κάμερα ασφαλείας και ερασιτεχνικά βίντεο το οποίο βρίσκεται στη δικογραφία, ο μάρτυρας – μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών- «τοποθέτησε» τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Συγκρίνοντας το υλικό αυτό ως προς τους χρόνους και προσδιορίζοντας τις θέσεις τους, ο ίδιος συμπέρανε ότι δεν προσέγγισαν το σημείο του φονικού. Ως προς την τεκμηρίωση της θέσης αυτής και ειδικότερα για την περίπτωση του 12ου κατηγορουμένου ανέλυσε τα δεδομένα της συσκευής πλοήγησης που διέθετε το αυτοκίνητο που οδηγούσε και προσδιορίζει την κίνησή του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή