Με επιτυχία χειρουργήθηκαν οι δύο τραυματίες από το Σουδάν – Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ένας

Με επιτυχία χειρουργήθηκαν οι δύο τραυματίες από το Σουδάν – Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ένας

Ο 59χρονος χτυπήθηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ, ενώ ο 42χρονος έφερε κατάγματα κάτω άκρων και τραύματα από θραύσματα.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία χειρουργήθηκαν οι δύο Έλληνες τραυματίες που απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν κι έφτασαν χθες στην Αθήνα.

Πρόκειται για δύο άνδρες, 59 και 42 χρόνων, που επαναπατρίστηκαν από το Τζιμπουτί χθες, Τρίτη. 

Οι δύο τους, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, διακομίστηκαν επίσης χθες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) όπου και υποβλήθηκαν άμεσα από ομάδα ειδικών χειρουργών σε πολύωρη χειρουργική αποκατάσταση των τραυμάτων τους με επιτυχία.

Όπως σημειώνεται, μετά τα χειρουργεία η κατάστασή τους εμφανίζει ικανοποιητική βελτίωση αλλά παραμένει σοβαρή, με τον 59χρονο να παραμένει δια σωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τον 42χρονο να νοσηλεύεται σε θάλαμο νοσηλείας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 59χρονος χτυπήθηκε από ρουκέτα έξω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Χαρτούμ, ενώ ο 42χρονος έφερε κατάγματα κάτω άκρων και τραύματα από θραύσματα. 

Υπενθυμίζεται πως, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών, ακόμη δεκατρία άτομα, Έλληνες και μέλη των οικογενειών τους, απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν αργά χθες το βράδυ, με πτήσεις γερμανικών αεροσκαφών, στο Αμμάν της Ιορδανίας.

Στους απεγκλωβισθέντες συμπεριλαμβάνεται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ.κ. Σάββας.

Το δεύτερο μεταφορικό αεροσκάφος C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας που μεταφέρει Έλληνες από το Σουδάν αναμένεται να προσγειωθεί στην Τανάγρα περίπου στις 16:00

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT