Δολοφονία Καραϊβάζ: Η επιγραφή στο βαν που «πρόδωσε» τα αδέρφια

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η επιγραφή στο βαν που «πρόδωσε» τα αδέρφια

Η «Κ» φέρνει στο φως στοιχεία από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. που οδήγησε στη σύλληψη των δύο αδερφών για τη δολοφονία Καραϊβάζ. Φωτογραφία του βαν που χρησιμοποιήσαν οι δολοφόνοι.

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιγραφή με το όνομα της εταιρείας καθαρισμού που βρισκόταν πάνω στο λευκό βαν που εντοπίστηκε να κινείται στην περιοχή που δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ είναι το στοιχείο κλειδί που οδήγησε στα ίχνη των δύο αδερφών που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ.

Ειδικότερα, κατά την ανάλυση του οπτικού υλικού που είχε συλλεχθεί από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών που ασχολούνταν με την υπόθεση, εκτός από το scooter με το οποίο διέφυγαν οι δράστες, είχαν παρατηρήσει πως στην περιοχή που έγινε η δολοφονία υπήρχε και ένα λευκό βαν το οποίο έφερε μία επιγραφή που παρέπεμπε σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τη Νίκαια. 

Μάλιστα, έκπληκτοι διαπίστωσαν στη συνέχεια πως τόσο το εν λόγω scooter όσο και το βαν βρίσκονταν στην περιοχή και μία ημέρα πριν τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

«Το μαύρο scooter εντοπίστηκε 300 μέτρα από το σπίτι του Καραϊβάζ να κινείται με έναν αναβάτη και 40 δευτερόλεπτα μετά ακολουθεί από πίσω το λευκό βαν. Συνάγεται έτσι το συμπέρασμα ότι αμέσως μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου και τη διαφυγή των δύο εκτελεστών από το σημείο του φόνου ο ένας αναβάτης αποβιβάστηκε από το Beverly και πιθανόν μετεπιβιβάστηκε στο λευκό βαν» ανέφεραν στην «Κ» πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Κάπως έτσι η εταιρεία καθαρισμού που ανήκει το λευκό βαν μπήκε στο «μικροσκόπιο» των αναλυτών και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται. 

Δολοφονία Καραϊβάζ: Η επιγραφή στο βαν που «πρόδωσε» τα αδέρφια-1

Πιο συγκεκριμένα, από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι διαχειριστής της εταιρείας είναι o 48χρονος συλληφθείς, ενώ η σύντροφός του, Αλβανικής καταγωγής, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτρια για φορολογικούς σκοπούς. 

Από την εξέταση του 48χρονου, της συντρόφου του αλλά και των υπολοίπων υπαλλήλων της εταιρείας προέκυψαν στοιχεία τα οποία κατέδειξαν πως τα χρονικά διαστήματα που το όχημα βρισκόταν στην περιοχή του εγκλήματος, το οδηγούσε ο 48χρονος. Επίσης από έλεγχο που έγινε στα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας προέκυψε ότι η επιχείρηση δεν είχε αναλάβει οποιαδήποτε εργασία τόσο στο συγκεκριμένο σημείο όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Αλίμου τα επίμαχα χρονικά διαστήματα. 

Παράλληλα, εξεταζόμενος ο 48χρονος δεν ήταν σε θέση να δικαιολογήσει τον λόγο παρουσίας του στην περιοχή, ισχυριζόμενος ότι το βαν βρισκόταν τις δύο αυτές ημέρες στο σημείο από σύμπτωση. 

Στο ερώτημα γιατί οι δράστες δεν έκρυψαν τις πινακίδες του λευκού βαν ή δεν τις αντικατέστησαν με πλαστές, αρμόδιες πηγές απαντούν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο οι εμπλεκόμενοι εκτίμησαν ότι δεν θα κινήσουν υποψίες σε περίπτωση ελέγχου κοκ.

Όσον αφορά στην παρουσία των δραστών στην περιοχή μία ημέρα πριν τη δολοφονία, οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν πως πιθανότατα σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο εκείνη την ημέρα, ωστόσο ανέστειλαν το σχέδιό τους πιθανόν λόγω του γεγονότος ότι ο Καραϊβάζ έφυγε από το σπίτι του 30 λεπτά νωρίτερα από τη συνηθισμένη ώρα αιφνιδιάζοντας έτσι τους δολοφόνους του.

Η δολοφονία του πυγμάχου και τα μηνύματα προειδοποίησης 

Εκτός όμως από τα παραπάνω, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν πως τόσο το όνομα του 48χρονου όσο αυτό του 40χρονου αδερφού του εμφανίζονται και στην υπόθεση δολοφονίας του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι, στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

Εκτιμάται πως η δολοφονία Κοντογιώργη ήταν πράξη αντεκδίκησης ομάδας μπράβων για την εκτέλεση του πρώην πυγμάχου, Μιχάλη Καπίρη. 

Ο ένας εκ των αδερφών που συνελήφθησαν σήμερα ήταν φίλος του Μ. Καπίρη και φέρεται να δολοφόνησε τον Χ. Κοντογιώργη ως πράξη αντεκδίκησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Κοντογιώργης φέρεται να έγινε δύο φορές δέκτης μηνυμάτων. Την πρώτη φορά τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του Καπίρη και τη δεύτερη φορά περίπου 15 ημέρες πριν τη δολοφονία του. 

Μέσω του πρώτου μηνύματος ενημερώθηκε ότι ένα από τα δύο αδέρφια που συνελήφθησαν και ακόμα ένα άτομο επρόκειτο να τον σκοτώσουν. Στα επόμενα μηνύματα, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του, ήρθε σε γνώση του ότι τα δύο αδέρφια καθώς και ακόμα δύο συγκεκριμένα άτομα επρόκειτο να τον σκοτώσουν. 

Σύμφωνα με τον αποστολέα των μηνυμάτων, θα τον δολοφονούσαν καθώς θεωρούσαν πως ο Κοντογιώργης είχε συμμετοχή στη δολοφονία του Καπίρη. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή