Στη φυλακή οι δύο για τον φόνο Καραϊβάζ

Στη φυλακή οι δύο για τον φόνο Καραϊβάζ

Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέρφια που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακίστηκαν τα δύο αδέλφια που κατηγορούνται για συμμετοχή στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο 40χρονος και ο 48χρονος απολογήθηκαν χθες ενώπιον του 30ού τακτικού ανακριτή για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία. Το ένταλμα σύλληψης τούς έφερε ενώπιον των δικαστικών αρχών ως δράστες της επιχείρησης που οργανώθηκε για την εκτέλεση του δημοσιογράφου έξω από το σπίτι του στον Αλιμο, στις 9 Απριλίου 2021.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ως επιβαρυντικά στοιχεία παρατίθενται από την ΕΛ.ΑΣ. η κίνηση την ημέρα της δολοφονίας και την παραμονή αυτής κοντά στο σπίτι του δημοσιογράφου ενός λευκού βαν που ανήκει σε εταιρεία καθαρισμού συμφερόντων τους. Το δεύτερο στοιχείο είναι η «παύση λειτουργίας» (σ.σ. όχι απενεργοποίηση) των κινητών τηλεφώνων των δύο υπόπτων για διάστημα περίπου δύο ωρών μέσα στο οποίο δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ.

Από την άλλη, σύμφωνα με τους συνηγόρους του 40χρονου και του 48χρονου αδελφού του, Αθανασία Σταυρή και Ευτύχη Αλιγιζάκη, οι δύο κατηγορούμενοι αμφισβητούν τα στοιχεία που επικαλούνται οι αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα, οι νομικοί παραστάτες των δύο συλληφθέντων υποστηρίζουν ότι το λευκό βαν της εταιρείας καθαρισμού βρέθηκε στην περιοχή του Αλίμου για διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων. Ως στοιχείο που ενισχύει τον υπερασπιστικό ισχυρισμό τους επικαλούνται ημερολόγιο που τηρούσε ο 48χρονος και κατασχέθηκε τη 10η Απριλίου, οπότε και προσήχθη στην Ασφάλεια.

Οι κατηγορούμενοι αμφισβητούν ακόμη ότι το σκούτερ με τον ένα και μοναδικό αναβάτη που έχει καταγραφεί από κάμερα ασφαλείας λίγα λεπτά μετά τον φόνο είναι το ίδιο με το δίκυκλο που χρησιμοποίησαν οι δύο εκτελεστές κατά τη διαφυγή τους από το σπίτι του δημοσιογράφου.

Προβαίνουν σε αυτόν τον ισχυρισμό προκειμένου να καταδείξουν ότι το λευκό βαν δεν είχε υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία και ουδέποτε μετεπιβιβάστηκε σε αυτό ο ένας από τους εκτελεστές, όπως αφήνει να εννοηθεί η Αστυνομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή