Πολιτική «κόντρα» μετά την πρόσκληση καναλιού για ντιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη

Πολιτική «κόντρα» μετά την πρόσκληση καναλιού για ντιμπέιτ Τσίπρα – Μητσοτάκη

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της πρόσκλησης ενός τηλεοπτικού σταθμού για ντιμπέιτ Μητσοτάκη – Τσίπρα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, στον απόηχο της πρόσκλησης ενός τηλεοπτικού σταθμού για ντιμπέιτ Μητσοτάκη – Τσίπρα. 

Ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA απηύθυνε πρόσκληση προς τους δύο πολιτικούς αρχηγούς, όπως επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου που ανακοίνωσε πως η Κουμουνδούρου είναι θετική στην προοπτική του ντιμπέιτ. «Με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο, σε ντιμπέιτ, μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Είμαστε στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί, τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου, για να γίνει αυτός ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών», δήλωσε η κ. Τσαπανίδου.

Σκέρτσος: Κωμική η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε σχόλιό του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου. Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει. Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική».

Σε ομιλία του στην Πρέβεζα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρόσκληση του καναλιού: «Λίγο πριν φθάσω στην Πρέβεζα με ενημέρωσε η Πόπη Τσαπανίδου ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Mega μας κάλεσε να πάμε σε ένα ντιμπέιτ για να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τις θέσεις των δύο κομμάτων που διεκδικούν την πρωτιά».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή