Καθυστερεί η τελική απόφαση για τους έξι μαθητές στο Αρσάκειο

Καθυστερεί η τελική απόφαση για τους έξι μαθητές στο Αρσάκειο

Πατέρας μαθητή που βρίσκεται στο ίδιο τμήμα με τον 15χρονο και ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος εξέφρασε, μιλώντας στην «Κ», διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σαράντα ημέρες μετά το περιστατικό bullying σε 15χρονο μαθητή στο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού, η τελική απόφαση για τους έξι μαθητές, φερόμενους ως δράστες, δεν έχει ακόμη ληφθεί, παρότι, σύμφωνα με πληροφορίες της Κ», ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου εισηγήθηκε την αποβολή τους.

Πατέρας μαθητή που βρίσκεται στο ίδιο τμήμα με τον 15χρονο και ο οποίος θέλησε να παραμείνει ανώνυμος εξέφρασε μιλώντας στην «Κ» μια διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό. Σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, οι έξι μαθητές ακινητοποίησαν τον 15χρονο συμμαθητή τους και στη συνέχεια του πέρασαν πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του.

Ο πατέρας του μαθητή ισχυρίζεται πως το περιστατικό με την πετονιά ξεκίνησε σαν παιχνίδι ανάμεσα στους μαθητές όλης της τάξης και δεν πήρε την έκταση που παρουσιάζει η οικογένεια του 15χρονου. Τέλος, ο ίδιος κάνει λόγο για μονομερή παρουσίαση των γεγονότων από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία ασκούν με τη σειρά τους bullying στους έξι μαθητές, αλλά και για μη υποστήριξή τους από το σχολείο, το οποίο δεν διαχειρίζεται όπως πρέπει το συμβάν.

Ασφαλιστικά μέτρα

Τη Δευτέρα 8/5, πάντως, το δικαστήριο έκανε δεκτό εν μέρει το αίτημα για ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η οικογένεια του 15χρονου εν αναμονή της απόφασης του σχολείου. Ειδικότερα έγινε δεκτό το αίτημα για μη συνύπαρξη των μαθητών στον προαύλιο χώρο, σε εκδρομές και εκδηλώσεις, όχι όμως και αυτό που αφορούσε την κοινή παρουσία όλων των εμπλεκομένων στην ίδια σχολική αίθουσα. Ο συνήγορος της οικογένειας, Σπύρος Δημητρίου, δήλωσε προβληματισμένος ως προς το πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση στην πράξη. Πώς δηλαδή θα διασφαλίζεται ότι στο διάλειμμα δεν θα έρχονται σε επαφή τα παιδιά. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνισε ο κ. Δημητρίου, πρόκειται για μια σπάνια δικαστική απόφαση σε σχέση με υπόθεση μαθητικού bullying.

Εν τω μεταξύ, καθυστερήσεις υπάρχουν και ως προς την εκτέλεση όσων φέρεται να αποφάσισε ο σύλλογος διδασκόντων του Αρσακείου Γυμνασίου, που σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Κ» είναι η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους έξι μαθητές. Σύμφωνα με στέλεχος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, ο σύλλογος καθηγητών του Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού έχει προγραμματίσει νέα συνεδρίαση για την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή. Οπως είπε στην «Κ» το στέλεχος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας: «Πρόκειται για μια πρωτοφανή στα χρονικά διαδικασία και από αυτή την άποψη είναι αναμενόμενο να υπάρχουν ερωτήματα αλλά και να απαιτείται προσοχή στο πώς θα εκτελεστούν οι αποφάσεις». Πάντως, η οικογένεια του 15χρονου θεωρεί πως όλα τα παραπάνω είναι ηθελημένες καθυστερήσεις, έτσι ώστε να μην εφαρμοστεί η απόφαση μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και το θέμα να ξεχαστεί.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

                                                                                     

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή