Τα ύποπτα sms της Μυκόνου: «Δεν θα πάμε για δουλειά αν δεν μας πει ο αστυνόμος»

Τα ύποπτα sms της Μυκόνου: «Δεν θα πάμε για δουλειά αν δεν μας πει ο αστυνόμος»

Σοβαρά είναι τα ευρήματα της έρευνας στην υπόθεση του αρχιφύλακα στη Μύκονο - Στο κινητό του φέρεται να εντοπίστηκαν ύποπτες επικοινωνίες, όχι μόνον με τον αλλοδαπό εργολάβο, αλλά και με άλλους αστυνομικούς.

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικά είναι τα ευρήματα της έρευνας στην υπόθεση του αρχιφύλακα στη Μύκονο, για τον οποίο προέκυψαν υπόνοιες ότι ενημέρωνε εργολάβους του νησιού για επικείμενους ελέγχους της αστυνομίας. Κι αυτό γιατί από την έρευνα στο κινητό του τηλέφωνο φέρεται να εντοπίστηκαν ύποπτες επικοινωνίες του, όχι μόνον με τον αλλοδαπό εργολάβο, αλλά και με συναδέλφους του. Θα πρέπει να θεωρείται πιθανή, εάν όχι βέβαιη, η διεύρυνση της έρευνας μεταξύ των αστυνομικών που υπηρετούν στην αστυνομική διεύθυνση Μυκόνου.

Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στα τέλη Απριλίου. Αφορμή αποτέλεσε η προσπάθεια γυναίκας αστυνομικού να επιδώσει έγγραφο για διακοπή εργασιών που εκτελούνταν σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή.

Η αστυνομικός ζήτησε από τον συνάδελφό της που είναι αρμόδιος για την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας να της στείλει τις συντεταγμένες του κτίσματος προκειμένου να μπορέσει να το εντοπίσει. Οπερ και εγένετο. Φτάνοντας εκεί, ωστόσο, διαπίστωσε ότι οι δύο εργάτες και ο εργολάβος είχαν περιέργως προλάβει να εγκαταλείψουν την οικοδομή. Ειδοποίησε τον διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Νίκο Μπογατίνη, ο οποίος με τη σειρά του ενημέρωσε την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Εν τω μεταξύ, η νεαρή αστυνομικός που είχε αναλάβει την επίδοση κατάφερε λίγη ώρα αργότερα να εντοπίσει σε σπίτι κοντά στο εργοτάξιο τόσο τον εργολάβο όσο και τους δύο εργάτες που απασχολούνταν στην οικοδομή.

Εγινε μια πρώτη έρευνα στο κινητό τηλέφωνο του εργολάβου προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είχε επικοινωνία με στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. και εάν ναι, με ποιον. Το κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, που στο μεταξύ μετέβη στη Μύκονο, διαπίστωσε ότι ο εργολάβος αντάλλασσε πράγματι μηνύματα με αστυνομικό, όχι όμως με εκείνον που ήταν επιφορτισμένος με την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας, αλλά με έναν αρχιφύλακα που υπηρετεί εδώ και αρκετά χρόνια ως αποσπασμένος στο νησί.

Ο αστυνομικός φέρεται να ενημέρωνε τον εργολάβο για επικείμενους ελέγχους. Σε έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά.

Σε ένα από τα μηνύματα ο εργολάβος φέρεται να του απευθύνει το ερώτημα «να πάω για δουλειά;» προκειμένου –σύμφωνα με μια εκδοχή– να ελέγξει εάν επίκειται αστυνομικός έλεγχος στην παράνομη οικοδομή ή όχι. Ο αρχιφύλακας φέρεται να απάντησε ότι δεν βρίσκεται στο νησί και ότι «θα τα πούμε αύριο», με τον εργολάβο εν συνεχεία να ειδοποιεί τους υπαλλήλους του ότι «δεν θα πάμε εάν δεν μας πει προηγουμένως ο αστυνόμος».

Κατόπιν των παραπάνω ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του αρχιφύλακα όπου εντοπίστηκαν περίπου 20.000 ευρώ σε μετρητά, η προέλευση των οποίων ερευνάται. Κατασχέθηκε ακόμη το κινητό του τηλέφωνο που εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Το πόρισμα της έρευνας υπεβλήθη πριν από δύο εικοσιτετράωρα στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι εκτός από τα γραπτά μηνύματα sms που αντάλλασσαν αρχιφύλακας και εργολάβος, εντοπίστηκαν και ύποπτες επικοινωνίες του αρχιφύλακα με βαθμοφόρο συνάδελφό του, που αποσπάστηκε σχετικά πρόσφατα στη Μύκονο.

Σύμφωνα με μια εκδοχή, το περιεχόμενο των επικοινωνιών παραπέμπει σε οικονομικής φύσης δοσοληψίες. «Τα μέτρησες;», φέρεται να ρωτούν ο ένας τον άλλον οι αστυνομικοί. Αρμόδιες πηγές που ρωτήθηκαν σχετικά διευκρίνισαν ότι ο όγκος των μηνυμάτων είναι ιδιαίτερα μεγάλος και απαιτείται η ποινική αξιολόγησή τους πριν από την υποβολή του φακέλου της δικογραφίας. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης, πάντως, άφησαν να εννοηθεί ότι η έρευνα για φαινόμενα διαφθοράς μεταξύ του ένστολου προσωπικού αναμένεται να διευρυνθεί και μάλιστα άμεσα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή