«Δεν παραβίασε κάποια εντολή ο Ηλίας Κασιδιάρης»

«Δεν παραβίασε κάποια εντολή ο Ηλίας Κασιδιάρης»

Η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου των φυλακών Δομοκού

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου των φυλακών Δομοκού για τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα του καταδικασμένου για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της 12ης Απριλίου. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που επανέφεραν στο προσκήνιο την έντονη πολιτική δραστηριότητα του Ηλία Κασιδιάρη υπέρ του κόμματός του «Ελληνες» μέσω λογαριασμών στο Twitter, στο YouTube, στο Telegram κ.ά. «Συνεδριάζει το πειθαρχικό συμβούλιο των φυλακών Δομοκού»,

«Πώς έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης διαγγέλματα από τη φυλακή» ήταν ορισμένοι από τους τίτλους των ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκαν στις 12 και 13/4. Η συνεδρίαση αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης και πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαΐου. Συμμετείχαν ο διευθυντής της φυλακής, ο εποπτεύων εισαγγελέας και ένας κοινωνικός λειτουργός.

Kατέληξαν ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι ο Ηλ. Κασιδιάρης δεν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. «Δεν αποδείχθηκε η τέλεση του πειθαρχικού παραπτώματος της απείθειας, καθώς δεν προέκυψε ότι παραβίασε τις νόμιμες εντολές του προσωπικού κατά τη διάρκεια των υπό κρίση συνομιλιών», αναφέρεται στο υπηρεσιακό έγγραφο.

Το πειθαρχικό παράπτωμα για το οποίο είχε παραπεμφθεί ήταν αυτό της απείθειας, καθώς ο κρατούμενος φέρεται να είχε παραβιάσει παλαιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Φυλακής για περιορισμό των επικοινωνιών του. Στη συνεδρίαση της 5ης Μαΐου, ωστόσο, ο διευθυντής του σωφρονιστικού καταστήματος Δομοκού δήλωσε ότι ο καταδικασθείς για την υπόθεση της Χ.Α. δεν παραβίασε εντολή που είχε λάβει από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ενώ την ίδια θέση διατύπωσε και ο εισαγγελέας που εποπτεύει τη λειτουργία της φυλακής.

Η συνήγορος του Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή, επισήμανε μιλώντας χθες στην «Κ» ότι καθοριστική για την έκβαση της διαδικασίας και την απόφαση του συμβουλίου ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε στις 13/4 για το θέμα η γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής. Σ’ αυτήν αναφερόταν επί λέξει ότι «τα αρμόδια όργανα του σωφρονιστικού καταστήματος επιλαμβάνονται του αναγκαίου ελέγχου για την τήρηση των όρων τηλεφωνικής επικοινωνίας του χωρίς να έχει μέχρι σήμερα διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή παραβίαση αυτών».

Κατά τη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου, ο Ηλ. Κασιδιάρης είχε καταθέσει υπόμνημα με το οποίο ζητούσε να απαλλαγεί από τις κατηγορίες. Προ διετίας, πάντως, το πειθαρχικό συμβούλιο της φυλακής είχε αποφασίσει τον περιορισμό των επικοινωνιών του με αφορμή και τότε δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία απηύθυνε διαγγέλματα μέσα από τη φυλακή. Πρόσφατα, πηγές από τη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής τόνιζαν ότι ο συγκεκριμένος κρατούμενος συνομιλεί μέσω του τηλεφώνου της φυλακής με τον δικηγόρο του και συγγενικά του πρόσωπα, και ότι δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή