Ενωση Δικαστών: Δεν πτοούμαστε από προσπάθειες εκφοβισμού

Ενωση Δικαστών: Δεν πτοούμαστε από προσπάθειες εκφοβισμού

Η Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στην οικία του Α’ Αντιπροέδρου της Eνωσης και τις απειλές που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Eνωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει την επίθεση στην οικία του Α’ Αντιπροέδρου της Eνωσης και τις απειλές που αναρτήθηκαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Διαβεβαιώνουμε, ότι οι Δικαστικοί Λειτουργοί δεν πτοούνται από τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και εξακολουθούν να ασκούν το έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, με σθένος, παρρησία, ανεξάρτητο φρόνημα, υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα πάντοτε το Σύνταγμα και το νόμο» σημειώνουν οι δικαστές.

«Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων, επανειλημμένως, έχει αιτηθεί την κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου φύλαξης των Δικαστηρίων και προστασίας της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών» προσθέτουν στην ανακοίνωση, καλώντας την Πολιτεία να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εξασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος, «διότι είναι θέμα Δημοκρατίας, η Δικαιοσύνη να απονέμεται υπό όρους ψυχραιμίας και νηφαλιότητας και όχι υπό το κράτος απειλών και βίας κατά των Δικαστικών Λειτουργών».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή