Πρόεδρος ΙΕΠ για Τράπεζα Θεμάτων: Mία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα

Πρόεδρος ΙΕΠ για Τράπεζα Θεμάτων: Mία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα

«Το πρόβλημα αφορά την ψηφιακή καρδιά του κράτους», επεσήμανε ο κ. Αντωνίου, συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα «αντιμετωπίζεται από τις 6 το πρωί και αντιμετωπίζεται με επιτυχία».

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ουσιαστικά ζούμε μία από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις που έχει ζήσει η χώρα», σημειώνει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γιάννης Αντωνίου, αναφορικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν με την Τράπεζα Θεμάτων και την άντληση των θεμάτων για τις ενδοσχολικές εξετάσεις στα Λύκεια της χώρας.

«Το πρόβλημα αφορά την ψηφιακή καρδιά του κράτους», επεσήμανε ο κ. Αντωνίου, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα «αντιμετωπίζεται από τις 6 το πρωί και αντιμετωπίζεται με επιτυχία».

Αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τα απόνερα του προβλήματος, σημείωσε, και πρόσθεσε ότι 1.370 σχολεία έχουν ήδη μπει στην πλατφόρμα και έχουν κατεβάσει θέματα.

Ο κ. Αντωνίου είπε ότι χθες το βράδυ ελήφθησαν επιπλέον μέτρα προστασίας του συστήματος, παρ’ όλα αυτά «βρέθηκε τρόπος να τα παραβιάσουν».
«Οι εξετάσεις θα γίνουν, ζητάμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία των παιδιών, κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε ακολούθως διαβεβαιώνοντας ότι θα τελειώσουν όλα τα σχολεία σήμερα.

Επίσης, υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα στη μετάδοση των θεμάτων των Πανελλαδικών εξετάσεων, καθώς πρόκειται για ένα εντελώς διαφορετικό σύστημα. «Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι παρόμοιο, δεν έχει σχέση το ένα με το άλλο», είπε ο κ. Αντωνίου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή