Κως: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Κως: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, που διακινούσε μετανάστες από την Τουρκία στο νησί της Κω, προχώρησε η λιμενική αρχή του νησιού, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από την ΕΥΠ.

Οι διακινητές σχεδίαζαν τη μεταφορά των μεταναστών στην ενδοχώρα, προκειμένου να προωθηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν εφτά αλλοδαποί διακινητές, ενώ εντοπίστηκαν δέκα παράτυποι μετανάστες που νωρίτερα είχαν αποβιβαστεί στην παραθαλάσσια περιοχή «Ψαλίδι» της Κω. 

Η πρώτη ομάδα των πέντε ατόμων υπό τη συνοδεία δύο αλλοδαπών ηλικίας 23 και 67 ετών που φέρονται να είναι διακινητές, εντοπίστηκαν στον λιμένα του Μαστιχαρίου της Κω. Η ομάδα αυτή σχεδίαζε τη μετακίνησή της στη νήσο Κάλυμνο. Μία δεύτερη ομάδα άλλων πέντε ατόμων εντοπίστηκε σε παράπηγμα κοντά σε ιδιωτικό συνεργείο αυτοκινήτων στην περιοχή «Πυλί». Στο ίδιο σημείο συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί ηλικίας 40, 31, 26, 29 και 30 ετών, που φέρονται να είναι διακινητές.

Με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), της Ε.Υ.Π. και των στελεχών του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κω, διερευνήθηκε ο τρόπος δράσης του κυκλώματος. Κύριος οργανωτής της εγκληματικής ομάδας είναι αλλοδαπός που διαμένει στην Τουρκία και που είχε στρατολογήσει τα επτά άτομα που συνελήφθησαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή