Κακοκαιρία: Πάνω από 50 χιλιοστά βροχής στα βόρεια της Αττικής – Καταιγίδες (και) τη Δευτέρα

Κακοκαιρία: Πάνω από 50 χιλιοστά βροχής στα βόρεια της Αττικής – Καταιγίδες (και) τη Δευτέρα

Χάρτης με τη βροχόπτωση και αναλυτική πρόγνωση από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν σήμερα σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, όπου τοπικά σημειώθηκαν αξιόλογοι όγκοι βροχής σε μικρό χρονικό διάστημα.

Εξαίρεση δεν αποτέλεσε ούτε η Αττική όπου στα βόρεια σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες. Έντονες βροχοπτώσεις αναμένονται και αύριο, όπως σημειώνεται στην αναλυτική πρόγνωση που ακολουθεί. Ενδεικτικό μέγεθος της σημερινής βροχόπτωσης είναι τα 51 χιλιοστά βροχές που καταγράφηκαν στην Πάρνηθα, μέσα σε σχεδόν δύο ώρες. 

Κακοκαιρία: Πάνω από 50 χιλιοστά βροχής στα βόρεια της Αττικής – Καταιγίδες (και) τη Δευτέρα-1
Τα χιλιοστά βροχής που καταγράφηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής. 

Η πρόγνωση για τη Δευτέρα

Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά και πιθανώς στα ορεινά της Κρήτης, προβλέπει για τη Δευτέρα το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Άνεμοι με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα με πιθανότητα για σημαντικά ύψη βροχής, ενώ στα κεντρικά και βόρεια υπάρχει μικρή πιθανότητα τοπικά οι καταιγίδες να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Πιθανότητα για τοπκές βροχές ή και καταιγίδες υπάρχει και για τα ορεινά της Κρήτης. Στα υπόλοιπα τμήματα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές και παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Ιόνιο θα πνέουν από βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο γενικά καιρό. Ωστόσο κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 11 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή