Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα σε Ιστορία, Φυσική και Οικονομία

Για την πλειονότητά τους, η σημερινή ημέρα είναι και η τελευταία των εξετάσεων, αφού οι υποψήφιοι εξετάζονται στα τελευταία μαθήματα προσανατολισμού.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) εξετάζονται σήμερα, Δευτέρα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ.

Για την πλειονότητά τους, η σημερινή ημέρα είναι και η τελευταία των εξετάσεων, αφού οι υποψήφιοι εξετάζονται στα τελευταία μαθήματα προσανατολισμού και στη συνέχεια, θα κληθούν να εξεταστούν -όσοι και όσες έχουν δηλώσει- στα ειδικά μαθήματα.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα: 

Δείτε εδώ τα θέματα της Ιστορίας

Δείτε εδώ τα θέματα της Φυσικής

Δείτε εδώ τα θέματα της Οικονομίας

Σχολιασμός θεμάτων

Στην Ιστορία, τα θέματα κινήθηκαν στο ίδιο μήκος με τα περσινά σε ό,τι αφορά τον βαθμό δυσκολίας, με σαφείς διατυπώσεις στις εκφωνήσεις οπού ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής δεν θα είχε πρόβλημα, ενώ ο χρόνος ήταν αρκετός και ας κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης.

Στο μάθημα της Οικονομίας, τα θέματα ήταν σαφώς διατυπωμένα, ενώ κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης και ένας καλά προετοιμασμένος μαθητής θα μπορούσε να αγγίξει άριστες βαθμολογίες αρκεί να πρόσεχε στις πράξεις.

Τα φετινά θέματα της Φυσικής κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης, απαιτούσαν ψυχραιμία και ήταν προσπελάσιμα με εξαίρεση το θέμα Δ. που ήθελε προσοχή στην μεθοδολογία επίλυσης του.

Το kathimerini.gr, όπως κάθε ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων, προσφέρει στους αναγνώστες του τόσο τις πλήρεις λύσεις των θεμάτων όσο και σχολιασμό τους μέσω της συνεργασίας με τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή