Κύκλωμα εκβιαστών: Τα «χτυπήματα» στα νότια προάστια και η «προστασία» με το αζημίωτο

Κύκλωμα εκβιαστών: Τα «χτυπήματα» στα νότια προάστια και η «προστασία» με το αζημίωτο

Οι φερόμενοι ως δράστες, οι οποίοι συνελήφθησαν έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών, αναλάμβαναν «συμβόλαια» ξυλοδαρμού κατά παραγγελία για την εξόφληση οφειλών, ενώ εμπλέκονταν και σε υποθέσεις εκβιάσεων

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα νότια προάστια της Αθήνας εντοπίζεται η δράση των επτά ατόμων που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. και φέρονται να εμπλέκονται σε σωρεία εκβιάσεων και ξυλοδαρμών ιδιοκτητών καταστημάτων. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του kathimerini.gr, πρόκειται για άτομα από την Ελλάδα, την Αλβανία και το Ιράκ, τα οποία είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση, έχουν ποινικό παρελθόν και χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα. 

Τα μέλη της οργάνωσης, τα οποία συνελήφθησαν έπειτα από μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών, αναλάμβαναν «συμβόλαια» ξυλοδαρμού κατά παραγγελία για την εξόφληση οφειλών, ενώ εμπλέκονταν και σε υποθέσεις εκβιασμών.

Παράλληλα προσέφεραν «προστασία» σε καταστήματα με το αζημίωτο και για τον λόγο αυτό τοποθετούσαν σε αυτά μέλη της ομάδας για τη φύλαξή τους. 

Κύκλωμα εκβιαστών: Τα «χτυπήματα» στα νότια προάστια και η «προστασία» με το αζημίωτο-1

Η προσέγγιση καταστημάτων και τα «χτυπήματα»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η δράση των συλληφθέντων εκτείνεται χρονικά τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2021 μέχρι και σήμερα, ενώ από το υλικό που συλλέχθηκε από τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που ασχολούνται με την υπόθεση, προέκυψαν τα παρακάτω «χτυπήματα» της οργάνωσης. 

  • Στις 17 Σεπτεμβρίου 2022 πέντε μέλη της οργάνωσης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους προσέγγισαν κατάστημα στη Γλυφάδα εντός του οποίου ξυλοκόπησαν άγρια τον ιδιοκτήτη, ενώ παράλληλα προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος. 
  • Στις 13 Φεβρουαρίου 2023 εννέα μέλη της οργάνωσης εισέβαλαν σε κατάστημα στην Αργυρούπολη όπου ένα εξ’ αυτών συνομίλησε για λίγο με τον ιδιοκτήτη και στη συνέχεια άλλο άτομο τον γρονθοκόπησε με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος. Ακολούθως οι υπόλοιποι ξεκίνησαν αμέσως να προκαλούν φθορές στο κατάστημα πετώντας σκαμπό προς τον χώρο του μπαρ. 
  • Στις 12 Φεβρουαρίου 2023 δύο μέλη της οργάνωσης μετέβησαν σε κατάστημα με ναργιλέδες και ξυλοκόπησαν τον ιδιοκτήτη, ενώ την ίδια ημέρα άλλα μέλη της οργάνωσης προσέγγισαν κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και αναζήτησαν τον ιδιοκτήτη ο οποίος όμως απουσίαζε. 
  • Την 1η Απριλίου 2023 10 μέλη της οργάνωσης στάθμευσαν τα οχήματά τους έξω από ένα κατάστημα με σουβλάκια και παρέμειναν εκεί για 20 λεπτά συνομιλώντας με άτομα του καταστήματος. 
  • Στις 25 Μαΐου 2023 11 μέλη της οργάνωσης προσέγγισαν ένα μπαρ στην Αργυρούπολη αμέσως μετά την έναρξη της λειτουργίας του και με την παρουσία τους προκάλεσαν τρόμο στον ιδιοκτήτη και τους θαμώνες. Το αρχηγικό μέλος της οργάνωσης συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη και απαίτησε από αυτόν εκβιαστικά την καταβολή 200 ευρώ κάθε μήνα για την «παροχή προστασίας». 
  • Στις 4 Μαρτίου 2023 τουλάχιστον δύο από τα μέλη της οργάνωσης συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό ενός εμπόρου αυτοκινήτου, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο. 

Σε βάρος των συλληφθέντων καθώς και σε βάρος ακόμη τριών μελών σχηματίσθηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- εγκληματική οργάνωση, εκβίαση, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, βία κατά των υπαλλήλων και για παράβαση του νόμου για τα όπλα. 

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT