Δωρεά οργάνων από δύο αποβιώσαντες δότες στο «Σωτηρία»

Δωρεά οργάνων από δύο αποβιώσαντες δότες στο «Σωτηρία»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, στις 10 και 11 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε δωρεά οργάνων από δύο αποβιώσαντες δότες που νοσηλεύονταν στις ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία».

Οι οικογένειες των δοτών, ενός 54χρονου και ενός 65χρονου, αφού ενημερώθηκαν από τους γιατρούς, συναίνεσαν στη δωρεά, προσφέροντας ελπίδα σε πάνω από 10 ασθενείς.

Κατόπιν της συναίνεσής τους ενημερώθηκε ο Ελληνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), το πρωί της Παρασκευής, και άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες αξιολόγησης της καταλληλότητας των οργάνων προς μεταμόσχευση και οργάνωσης των χειρουργείων.

Για την πραγματοποίηση των δύο χειρουργείων προσήλθαν στο Νοσοκομείο «Η Σωτηρία» μεταμοσχευτικές ομάδες από τον Ευαγγελισμό, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, το Παλέρμο της Ιταλίας και από το «Γεννηματάς».

Η μεγάλη αυτή επιχείρηση δεν θα μπορούσε να εξελιχθεί με επιτυχία χωρίς τη πολύτιμη συμβολή και συνεργασία του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των ΜΕΘ και των χειρουργείων του νοσοκομείου, αναφέρει ο ΕΟΜ, ο οποίος ευχαριστεί θερμά τις οικογένειες των δύο δοτών, ευελπιστώντας η πράξη τους αυτή να προσφέρει ένα ελάχιστο νόημα στην απώλειά τους.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT