Θεόφιλος Κυρατσούλης: Αποφεύγουν την πολυκοσμία και τους μήνες αιχμής οι τουρίστες

Θεόφιλος Κυρατσούλης: Αποφεύγουν την πολυκοσμία και τους μήνες αιχμής οι τουρίστες

Ο Θεόφιλος Κυρατσούλης, γενικός διευθυντής της MINDHAUS, παρουσίασε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Κ», «Reimagine Tourism in Greece», μια σειρά από σημαντικούς δείκτες που αποτυπώνουν την εικόνα του τουρισμού στην Ελλάδα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Θεόφιλος Κυρατσούλης, γενικός διευθυντής της MINDHAUS, παρουσίασε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της «Κ», «Reimagine Tourism in Greece», μια σειρά από σημαντικούς δείκτες που αποτυπώνουν την εικόνα του τουρισμού στην Ελλάδα. 

Σημείωσε ότι πλέον οι τουρίστες αποφεύγουν την πολυκοσμία και στρέφονται και για λόγους κόστους, εκτός των μηνών αιχμής, την άνοιξη και το φθινόπωρο, ενώ δείχνουν προτίμηση για τη φύση και τα τοπία αλλά και την τοπική κουλτούρα.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη για ανθεκτικότητα και φροντίδα στις τοπικές κοινωνίες και στο περιβάλλον και όχι απλά για βιωσιμότητα. Τόνισε ότι ο τουρισμός είναι ένα μέσο διπλωματίας και ενσυναίσθησης για τις κοινωνίες, την ώρα που οι πλέον δημοφιλείς προορισμοί δέχονται και τα πιο σοβαρά πλήγματα από την κλιματικη κρίση. Όπως είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη Σαντορίνη και τη Ρόδο, «έχουμε πολλές τεχνητές περιοχές και αστικοποίηση, κάτι που σημαίνει παράλληλα την υποβάθμιση των φυσικών τοπίων».

Τέλος, επεσήμανε ότι «τα στοιχεία πρέπει να μας προετοιμάσουν για δράση και όχι να μας κρατήσουν στάσιμους. Η πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει τον ιδιωτικό τομέα ώστε τα περιβαλλοντικά νούμερα να βελτιωθούν. Ο τουρισμός μπορεί να φροντίσει τις τοπικές κοινότητες, να προσφέρει ιδανικές συνθήκες εργασίες και να φροντίσει οικοσυστήματα». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT