Ολυμπος: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ορειβάτης

Ολυμπος: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ορειβάτης

Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ο νεαρός άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο ρέμα του Ορλιά

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιτοχώρου ο ορειβάτης που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στο ρέμα του Ορλιά στον Ολυμπο.

Οι διασώστες της ΕΜΑΚ τον εντόπισαν με πολλαπλές κακώσεις στο σώμα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, πρόκειται για έναν έμπειρο οδηγό, με χρόνια ενασχόλησης στον ορεινό όγκο, ο οποίος διατηρούσε επιχείρηση στη Λάρισα από το 2019 που οργάνωνε ανάλογες δραστηριότητες στον Όλυμπο, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της εταιρίας του, που εδρεύει στην Κρανιά Ολύμπου, είχε γεννηθεί το 1979.

Σε ηλικία μόλις 10 ετών ξεκίνησε να έχει επαφή με το βουνό κάνοντας πεζοπορίες στον Όλυμπο.

Το 1995 κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή και εκεί κολλάει το «μικρόβιο».

Από το 2011 ασχολήθηκε επαγγελματικά με το Canyoning ως βοηθός οδηγού λαμβάνοντας εμπειρία και γνώσεις με συμμετοχή σε πολλές επαγγελματικές καταβάσεις και εξερευνήσεις νέων φαραγγιών σε όλη την Ελλάδα. Το 2016 απέκτησε την ιδιότητα του οδηγού και εκπαιδευτή Canyoning από την Γερμανό – Αυστριακή Ομοσπονδία.

Η ιστοσελίδα τον χαρακτηρίζει ως «έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα και να προσφέρει τις γνώσεις από τη μεγάλη εμπειρία του. Ήρεμος, ευγενικός, ακούραστος, με άριστη τεχνική κατάρτιση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή