Στις 14 Σεπτεμβρίου η δίκη για τη Folli Follie

Στις 14 Σεπτεμβρίου η δίκη για τη Folli Follie

Nέα αναβολή για την εκδίκαση του οικονομικού σκανδάλου

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν εκφωνήθηκε καν, δηλαδή δεν ξεκίνησε ούτε τυπικά και σήμερα η δίκη για την υπόθεση της εταιρείας Folli Follie, ενώ το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου και επρόκειτο να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης, όρισε νέα ημερομηνία με το νέο δικαστικό έτος.

Η δίκη, με κατηγορούμενους τους άλλοτε μεγαλομετόχους Δημήτρη και Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, καθώς και πρώην συνεργάτες τους και στελέχη της εταιρείας, ορίστηκε τελικώς να εκδικαστεί στις 14 Σεπτεμβρίου.

Η νέα δικάσιμος δόθηκε χωρίς να εκφωνηθεί η υπόθεση, οπότε δεν πρόκειται περί διακοπής της δίκης, αλλά περί νέας δικασίμου. Ως εκ τούτου, θα συνεχιστούν οι δικαστικές περιπέτειες για την υπόθεση αυτή, η οποία συνιστά σοβαρό οικονομικό σκάνδαλο, και μάλιστα με διεθνή διάσταση, όπως είχε τονίσει και η πρόεδρος της δίκης τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν αναγκάστηκε να την αναβάλει για τις 19 Ιουνίου καθώς είχε παγώσει λόγω πολύμηνης αποχής των δικηγόρων.

Η πρόεδρος, Μαρία Ανδρεοπούλου, είχε προκαλέσει αίσθηση με την απόφασή της τότε να σταματήσει τη δίκη και να ορίσει ημερομηνία διεξαγωγής της για τις 19 Ιουνίου, καθώς η δίκη διακοπτόταν επί μήνες και δεν προχωρούσε επειδή οι δικηγόροι είχαν -και συνεχίζουν- κηρύξει αποχή σε δίκες με αδικήματα όπως αυτό της εγκληματικής οργάνωσης, διαφωνώντας με νομοθετική ρύθμιση που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Με τη ρύθμιση αυτή οριζόταν ότι όποιος καταδικαζόταν για εγκληματική οργάνωση, είτε του επιβαλλόταν μικρή είτε μεγάλη ποινή, θα πήγαινε στη φυλακή, δηλαδή δεν θα είχε δικαίωμα αναστολής στην έκτιση της ποινής του.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η δίκη της Folli Follie αναβλήθηκε, η πρόεδρος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο παραγραφής ορισμένων πράξεων του βαρύτατου κατηγορητηρίου, καθώς το οικονομικό σκάνδαλο που οδήγησε στο εδώλιο τους πρώην μεγαλομετόχους της εταιρείας είχε εξελιχθεί σε βάθος χρόνου (με παραποιημένους ισολογισμούς και λοιπά), έως ότου αποκαλυφθεί και οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.

Μετά την αναβολή του Δεκεμβρίου και ενόψει του κινδύνου κάποιες πράξεις που βαρύνουν τους κατηγορουμένους να παραγραφούν, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, με πρωτοβουλία του προέδρου του, Δημήτρη Βερβεσού, έδωσε άδεια στους δικηγόρους της δίκης να παρασταθούν ώστε η δίκη να μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, σήμερα. η δίκη πήρε εκ νέου παράταση εκδίκασης αυξάνοντας τον κίνδυνο παραγραφής για ορισμένες πράξεις του κατηγορητηρίου, ενώ η ολοκλήρωσή της, αν όλα εξελιχθούν ομαλά, δεν πρόκειται να γίνει πριν από τα μέσα του 2024.

Οι κατηγορούμενοι πρώην μεγαλομέτοχοι και τα στελέχη της εταιρείας αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, για απάτες, για πλαστογραφία και για άλλα οικονομικής φύσεως αδικήματα, τα περισσότερα, η σχεδόν όλα, σε βαθμό κακουργήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT