Αθωώθηκε ο Γιώργος Λούκος – «Σήμερα νιώθω δικαιωμένος»

Αθωώθηκε ο Γιώργος Λούκος – «Σήμερα νιώθω δικαιωμένος»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών το πρωί της Τρίτης ο Γιώργος Λούκος, πρώην πρόεδρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για διασπάθιση δημοσίου χρήματος, με αποτέλεσμα την απομάκρυνσή του από τη διεύθυνση του οργανισμού το 2015.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει έπειτα από δημοσίευμα που επικαλούνταν πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με την οποία η «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» είχε χρεώσει το ελληνικό δημόσιο με περίπου 2.700.000 ευρώ, λόγω κακοδιαχείρισης και αμέλειας όσον αφορά τις πληρωμές των προμηθευτών της εταιρείας.

Ο τότε υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, είχε σημειώσει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ότι ο Γιώργος Λούκος δεν ήταν δυνατόν να παραμείνει επικεφαλής της «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» όσο εκκρεμεί η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσής του και έτσι, ο πρόεδρος και διευθυντής του οργανισμού, στον οποίο τελικά θα ασκούνταν ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, είχε παυθεί από τα καθήκοντά του.

Σε σημερινή δήλωσή του, ο κ. Λούκος ανέφερε:

«Η Δικαιοσύνη αποφάνθηκε σήμερα ομόφωνα για την αθωότητά μου. Στα τέλη του 2015 πληροφορήθηκα από την «Εφημερίδα των Συντακτών» ότι ο τότε Υπουργός Πολιτισμού με έπαυσε από την θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή και προέδρου του Ελληνικού Φεστιβάλ, με αφορμή ενορχηστρωμένα δημοσιεύματα για εμπλοκή μου σε υπόθεση απιστίας. Είχα τότε αποστείλει επιστολή στον κ. Υπουργό, στην οποία τόνιζα ότι είμαι περήφανος γιατί στα δέκα χρόνια της θητείας μου δημιουργήσαμε έναν κόσμο ομορφιάς και αξίας εφάμιλλο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, που κανένας λίβελος δεν μπορεί να σβήσει. Σήμερα νιώθω δικαιωμένος και είμαι ευγνώμων στην ελληνική Δικαιοσύνη και στoυς αμέτρητους καλλιτέχνες, συνεργάτες και φίλους που με αταλάντευτη πίστη και αμέριστη αγάπη στάθηκαν δίπλα μου αυτά τα οκτώ χρόνια της οδυνηρής περιπέτειάς μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή