Θεσσαλονίκη: Επίθεση αναρχικών εναντίον διαδηλωτών του ΣΥΡΙΖΑ – Πέντε τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Επίθεση αναρχικών εναντίον διαδηλωτών του ΣΥΡΙΖΑ – Πέντε τραυματίες

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει ότι χτυπήθηκαν πέντε μέλη της και κατέληξαν σε νοσοκομείο

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας για το ναυάγιο στην Πύλο που πραγματοποίησαν άτομα και πρωτοβουλίες του αντιεξουσιαστικού χώρου, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Πριν ξεκινήσει η πορεία, στη συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου απώθησαν και απομάκρυναν διαδηλωτές με πανό του ΣΥΡΙΖΑ που ήθελαν να συμμετάσχουν στην πορεία.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ότι χτυπήθηκαν πέντε μέλη της και κατέληξαν σε νοσοκομείο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές έγραψαν συνθήματα με μαύρο σπρέι σε ένα εκλογικό σταντ του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Αγίας Σοφίας και σε διάφορα σημεία της διαδρομής.

Η συγκέντρωση έγινε στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και ακολούθησε πορεία στις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, με στάση στην κεντρική πύλη του λιμανιού, όπου οι διαδηλωτές άναψαν ένα πυρσό και φώναξαν συνθήματα υπέρ των μεταναστών και κατά των συνόρων, του φράχτη στον Έβρο, των αντιμεταναστευτικων πολιτικών και των επαναπροωθήσεων.

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

«Την Τετάρτη 14 Ιουνίου συνέβη το πιο πολύνεκρο ναυάγιο της σύγχρονης ιστορίας της Μεσογείου, ανοιχτά της Πύλου με ευθύνη των πολιτικών της ΕΕ όσο και τις δολοφονικές πρακτικές της Νέας Δημοκρατίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια», σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωση.

Και προσθέτει: «Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα προσφύγων και η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, όντας πάντα δίπλα στους συνανθρώπους μας και στους κατατρεγμένους που αναζητούν ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη, θέλουμε να ζητήσουμε συγγνώμη στις προσφύγισσες και τους πρόσφυγες που η πορεία αλληλεγγύης στιγματίστηκε από τραμπούκικες και ασφαλίτικες επιθέσεις που στείλανε ανθρώπους στο νοσοκομείο, καθώς προβοκάτορες αποφάσισαν να επιτεθούν δολοφονικά και να μην μας επιτρέψουν να κατέβουμε στον δρόμο, οδηγώντας πέντε συντρόφους μας στο νοσοκομείο.

Οι πρακτικές αυτές και οι ομάδες που τις εκπροσωπούν υπηρετούν το πολιτικό σχέδιο του Μητσοτάκη και της ΝΔ, ρίχνοντας όλο το βάρος της ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι τραμπούκοι αυτοί προσπάθησαν και την προηγούμενη εβδομάδα να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και στην νεολαία χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Αντ’ αυτού επέλεξαν να επιτεθούν στα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με τον ίδιο τρόπο ακριβώς που έδρασαν και παρακρατικά και ασφαλίτικα τάγματα της πόλης. Ας μας πουν όλοι αυτοί οι προβοκάτορες το αν κατέβηκαν σήμερα μόνο και μόνο για να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ υπηρετώντας το πολιτικό σχέδιο του Μητσοτάκη και της ΝΔ, καθότι δεν έχουν καμία κοινωνική απεύθυνση.

Υπάρχουν δύο αντιπαραθετικά σχέδια για το μεταναστευτικό. Της ΝΔ που αφήνει κάθε μέρα ανθρώπους να πνίγονται και του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται την ανθρώπινη ζωή, όπως το έκανε τέσσερα χρόνια το 2015-2019 με τις 180.000 αιτήσεις ασύλου που εγκρίθηκαν, τις 430.000 διασώσεις προσφύγων στο Αιγαίο, τις ανοικτές δομές και την παροχή ΑΜΚΑ σε όλους.

Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε με τους πρόσφυγες και τις προσφυγισσες έμπρακτα όπως το 2015 στα σύνορα και στα λιμάνια για την ομαλή υποδοχή τους και το 2016 στην Ειδομένη κι έκτοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων τους για δίκαιη και ανθρώπινη διαβίωση.

Όσοι προβοκάτορες επιτίθονται στον ΣΥΡΙΖΑ για ίδιον όφελος να θυμούνται ότι ο μόνος που υπηρετούν είναι η Νέα Δημοκρατία με τα pushbacks, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την ακροδεξιά αντιμεταναστευτικη ρητορική. Καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις να πάρουν θέση δημόσια και άμεσα για τις δολοφονικές και προβοκατόρικες τακτικές μιας αντιλαϊκής και αντεργατικής γκρούπας τραμπούκων.

Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την αξία της ανθρώπινης ζωής, για ένα κόσμο που ντόπιοι και μετανάστες θα ζούμε μαζί. Για το ύψιστο της ανθρώπινης ζωής, την βαθύτερη διαχωριστική μας με τις δυνάμεις της συντήρησης και της ακροδεξιάς».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT