Συνέδριο για την ψυχική υγεία στο «Νιάρχος»

Συνέδριο για την ψυχική υγεία στο «Νιάρχος»

Θα μιλήσουν πάνω από 100 καλλιτέχνες, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και αθλητές. Ανάμεσά τους οι Μπαράκ Ομπάμα, Γκάρι Κασπάροφ, Πάτρικ Κένεντι κ.ά.

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί από σήμερα έως και την Παρασκευή 23 Ιουνίου το ετήσιο συνέδριο Nostos, με την ψυχική υγεία να αποτελεί κύριο θεματικό άξονα. Με σύνθημα «Ευαίσθητη και ανθεκτική, θωρακισμένη και απροστάτευτη, η ψυχική υγεία δεν έχει μόνο μια πτυχή», η φετινή πρωτοβουλία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος σε συνεργασία με το SNF Agora Institute του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς και τον μη κερδοσκοπικό δημοσιογραφικό οργανισμό iMEdD επιφυλάσσει τέσσερις ημέρες διαλόγου, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

Πάνω από 100 ομιλητές, μεταξύ τους αθλητές, καλλιτέχνες, πολιτικοί, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες, θα επικεντρωθούν σε θέματα όπως η ενδυνάμωση της ψυχικής υγείας των νέων, ο ρόλος της τεχνολογίας στην ενίσχυση της πρόσβασης σε υποστηρικτικές παροχές, αλλά και η σημασία της δημιουργικής έκφρασης και του αθλητισμού στην αντιμετώπιση του τραύματος.

Το επίσημο σκέλος της οργάνωσης, στο οποίο θα δώσουν το «παρών» προσωπικότητες όπως ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ, το πρώην μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Πάτρικ Κένεντι και ο αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου Τάσος Μπακασέτας, θα συμπληρωθεί από συναυλίες, καλλιτεχνικά δρώμενα και πλήθος διαδραστικών προγραμμάτων.

Η κορωνίδα του συνεδρίου είναι αδιαμφισβήτητα η συζήτηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέα Δρακόπουλο. Επτά χρόνια μετά την τελευταία επίσημη επίσκεψή του στη χώρα, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών επιστρέφει στη σκηνή της Λυρικής, όπου αναμένεται να μιλήσει για τον ρόλο της ψυχικής υγείας στην ενίσχυση της δημοκρατίας και την υποστήριξη της επόμενης γενιάς ηγετών. Οι εγγραφές για την πολυαναμενόμενη ομιλία έχουν ήδη σπάσει το φράγμα των 1.200 ατόμων, με τους διοργανωτές να προγραμματίζουν και τη ζωντανή αναμετά-δοσή της μέσω Διαδικτύου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT