Ηλεία: Στα δικαστήρια o ηλικιωμένος που σκότωσε τον 51χρονο πατέρα τεσσάρων παιδιών

Ηλεία: Στα δικαστήρια o ηλικιωμένος που σκότωσε τον 51χρονο πατέρα τεσσάρων παιδιών

Ο 83χρονος άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα για την ανθρωποκτονία του κτηνοτρόφου, αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αδερφού του θύματος.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου της Αμαλιάδας πέρασε το μεσημέρι της Τετάρτης ο 83χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 51χρονο στην Ηλεία εξαιτίας ασήμαντων κτηματικών διαφορών.

Ο 83χρονος άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του για την ανθρωποκτονία του κτηνοτρόφου, αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του αδερφού του θύματος.

Οπως έγραψε νωρίτερα το kathimerini.gr, το έγκλημα έγινε για ασήμαντη αφορμή και συγκεκριμένα για τη βόσκηση ζώων του θύματος σε περιοχή που διεκδικούσε ο 83χρονος δράστης.

Καλά ενημερωμένες πηγές ανέφεραν πως μεταξύ των δύο πλευρών υπήρχαν από το παρελθόν προβλήματα και προστριβές για κτηματικές διαφορές, όμως κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως η κατάσταση θα έφτανε σε τέτοιο ακραίο σημείο. 

Ηλεία: Στα δικαστήρια o ηλικιωμένος που σκότωσε τον 51χρονο πατέρα τεσσάρων παιδιών-1
ilialive.gr

Μετά το φονικό, ο 83χρονος δράστης συνελήφθη και ομολόγησε την πράξη του. Οπως είπε, προηγήθηκε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ αυτού και του θύματος, η οποία κατέληξε στην τραγωδία.

«Ο συλληφθείς είπε πως μάλωσε έντονα με το θύμα και τον αδερφό του για τη βόσκηση των προβάτων σε χωράφι που λέει ότι του ανήκει και πάνω στον τσακωμό άρπαξε το δίκαννο και πυροβόλησε», εξήγησαν οι ίδιες πηγές. 

Την ίδια ώρα, ως τυχερός μέσα στην ατυχία του μπορεί να χαρακτηριστεί ο αδερφός του θύματος, και αυτό γιατί, σύμφωνα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., ο δράστης άδειασε το δίκαννο και έτσι ο αδερφός του θύματος πρόλαβε να αντιδράσει πριν δεχθεί και αυτός πυροβολισμούς.

Οπως ανέφεραν συγκεκριμένα, «ο δράστης πυροβόλησε το θύμα και έμεινε από σφαίρες. Μέχρι να βάλει το επόμενο φυσίγγι, ο αδερφός του θύματος είχε προλάβει να μετακινηθεί και να αντιδράσει». 

Μετά τη δολοφονία ο 83χρονος φέρεται να πήγε στο σπίτι του, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωράφι όπου έγινε η δολοφονία. Λίγο αργότερα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και του πέρασαν χειροπέδες. 

Video: patrisnews.gr

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT