Γιατροί διέγνωσαν λανθασμένα καρκίνο σε 40χρονη – Της έδωσαν έξι μήνες ζωής

Γιατροί διέγνωσαν λανθασμένα καρκίνο σε 40χρονη – Της έδωσαν έξι μήνες ζωής

Παρενέβη η υπουργός Υγείας της Κύπρου

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία γυναίκα στην Κύπρο διαγνώστηκε εσφαλμένα με μεταστατικό καρκίνο και οι γιατροί της έδωσαν έξι μήνες ζωής, αλλά τα αποτελέσματα αφορούσαν άλλον ασθενή, όπως καταγγέλλει η ίδια μέσω του δικηγόρου της.  

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», η υπόθεση περιγράφεται αναλυτικά στην επιστολή του δικηγόρου της 40χρονης παθούσας προς το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου.

«Την ενημέρωσαν ότι πάσχει από μεταστατικό καρκίνο με προσδόκιμο ζωής τους έξι μήνες. Υποβλήθηκε σε κύκλο χημειοθεραπειών, εντούτοις, ύστερα από επανέλεγχο του δείγματος της βιοψίας, απλά διαπιστώθηκε ότι ανήκει σε άλλο ασθενή», γράφει ο δικηγόρος της γυναίκας, ζητώντας από τους υπεύθυνους να δώσουν απαντήσεις. 

Τι απαντά το ιατρικό κέντρο

Το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου σημειώνει πως έχει ενημερωθεί για την επιστολή, στην οποία παρατίθενται στοιχεία για αποτελέσματα που δόθηκαν στη γυναίκα παρότι αφορούσαν άλλον ασθενή. Ωστόσο τονίζει πως, από τα πρώτα στοιχεία διερεύνησης, προκύπτει ότι η 40χρονη δεν υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία

«Χωρίς να υποτιμούμε την αναστάτωση που έχει προκληθεί, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους ασθενείς και τις οικογένειές τους ότι αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ισχυρισμούς με απόλυτη ευαισθησία και επιμέλεια. Ο κύριος στόχος μας, από την έναρξη της λειτουργίας του κέντρου πριν από 25 χρόνια, ήταν, παραμένει και το πετυχαίνουμε, η παροχή υψηλού επιπέδου φροντίδας στους ασθενείς μας. Μόλις ολοκληρωθεί η εσωτερική έρευνα και εξαχθούν βέβαια συμπεράσματα, θα ενημερωθούν όλοι και οι άμεσα εμπλεκόμενοι», αναφέρει το Ογκολογικό Κέντρο.

Υπ. Υγείας: Αμεση διερεύνηση του περιστατικού 

Οδηγίες για άμεση διερεύνηση του περιστατικού έδωσε η υπουργός Υγείας Δρ Πόπη Κανάρη, κάνοντας λόγο για μια ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία.

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT