Η ανακοίνωση του WaterBoom Festival: Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα, συνεργαζόμαστε με την ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση του WaterBoom Festival: Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα, συνεργαζόμαστε με την ΕΛ.ΑΣ.

Επίσημη ανακοίνωση για το χθεσινό περιστατικό με τα δακρυγόνα, εξέδωσαν οι διοργανωτές του WaterBoom Festival, καταδικάζοντας την ενέργεια. 

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη ανακοίνωση για το χθεσινό περιστατικό με τα δακρυγόνα, εξέδωσαν οι διοργανωτές του WaterBoom Festival, καταδικάζοντας την ενέργεια που προκάλεσε ταραχή στο κοινό. 

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το πρώτο δακρυγόνο έπεσε περί τις 7μ.μ. και σύντομα επικράτησε αναστάτωση. «Δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια, εκδορές, λιποθυμίες, αναπνευστικά και οι διασώστες τα αντιμετώπισαν» ανέφερε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνης Αυγερινός.

Οι υπεύθυνοι της εκδήλωσης υποστηρίζουν πως τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας, προσθέτοντας πως βρίσκονται σε επικοινωνία με την ελληνική αστυνομία.  

«Η ομάδα του Waterboom Festival απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο καταδικάζει την απερίσκεπτη πράξη της ρίψης δακρυγόνου / καπνογόνου στο χώρο της εκδήλωσης» σημειώνουν και συνεχίζουν:

«Η διοργάνωσή μας τήρησε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, σε συνεργασία με την αρμόδια εταιρεία security που υλοποίησε άμεσα το σχέδιο εκκένωσης και με τον άριστο επαγγελματισμό της κατάφερε να διαχειριστεί άμεσα το γεγονός και να επιτρέψει την άμεση αποσυμφόρηση του πλήθους.

Βρισκόμαστε σε άμεση επικοινωνία με την αστυνομία, διευκολύνοντας το έργο της και παραμένοντας στην διάθεση της για την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού που θα επιτρέψει τον εντοπισμό του δράστη. Απευθύνουμε παράλληλα έκκληση για οποιαδήποτε πληροφορία σε οπτικοακουστική ή άλλη μορφή που μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να βρεθεί ο δράστης.

Βάσει των διεθνώς αποδεκτών πρακτικών ασφαλείας η εκδήλωση συνεχίστηκε ώστε να απομονωθεί το περιστατικό και να μην δημιουργηθεί μια ανεξέλεγκτη κατάσταση πανικού.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας στην ομάδα του Ερυθρού Σταυρού και του First Aid Ambulance που με την άμεση επέμβαση τους αποφεύχθηκε οποιοδήποτε σοβαρό περιστατικό.

Θέλουμε να δηλώσουμε μια ειλικρινή συγνώμη σε όλους τους επισκέπτες μας για την αναστάτωση που προκάλεσε το γεγονός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT