Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οκτώ ατόμων για περιβαλλοντική ρύπανση

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη οκτώ ατόμων για περιβαλλοντική ρύπανση

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά πέντε Ι.Χ. φορτηγά

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για παράβαση της νομοθεσίας περί της προστασίας του περιβάλλοντος κατά συναυτουργία, συνελήφθησαν οκτώ άτομα που εμπλέκονται σε υπόθεση περιβαλλοντικής ρύπανσης, σε αγροτεμάχιο του Δήμου Θέρμης.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε εργοτάξιο εταιρείας οικοδομικών εργασιών, σε περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, οι συλληφθέντες ηλικίας 32 έως 57 ετών, πραγματοποιούσαν, κατ’ επανάληψη, εργασίες εκσκαφών με στερεά απόβλητα και με φορτηγά τα έριχναν σε αγροτεμάχιο στο δήμο Θέρμης, με τη συναίνεση του 62χρονου ιδιοκτήτη του, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε επίσης σχετική δικογραφία.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, οι παραπάνω πράξεις έχουν ως αποτέλεσμα να προκαλείται υποβάθμιση του περιβάλλοντος, καθιστώντας το ακατάλληλο για τις επιθυμητές του χρήσεις, μεταβάλλοντας τη γεωμορφολογία του εδάφους από τη συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων στερεών αποβλήτων και την πρόκληση αρνητικών επιπτώσεων στην οικολογική ισορροπία, την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ κατασχέθηκαν συνολικά πέντε Ι.Χ. φορτηγά.

Πηγή: ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT