Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας Αντώνιος

Κιβωτός του Κόσμου: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πατέρας Αντώνιος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας Αντώνιος μετά την απολογία του στην 22η τακτική ανακρίτρια, όπου βρισκόταν από το πρωί.

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν αποδείχθηκαν αδιάσειστα τα στοιχεία του κατηγορητηρίου για τον πατέρα Αντώνιο, ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς, ύστερα από την απολογία του για τις σεξουαλικές παραβάσεις εις βάρος δύο τροφίμων της δομής, αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και μια μικρή χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ.

Οι κατηγορίες για τις οποίες απολογήθηκε αφορούσαν καταγγελίες δύο ανηλίκων, ενός 19χρονου σήμερα, που παλιότερα υπήρξε τρόφιμος της δομής, και ενός 15χρονου, οι οποίοι είχαν κατηγορήσει τον ιερέα για ασέλγεια εις βάρος τους.

Μάλιστα ο 15χρονος είχε δώσει δύο καταθέσεις ενώπιον των εισαγγελικών αρχών, στην πρώτη δεν έλεγε και πολλά πράγματα, ενώ στη δεύτερη ανέφερε σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του. Με βάση αυτές τις καταγγελίες, που ελέγχθηκαν στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ασκήθηκε δίωξη εις βάρος του πατρός Αντωνίου για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, αδίκημα που διώκεται σε βαθμό κακουργήματος.

Ωστόσο, πληροφορίες από τη χθεσινή ανακριτική διαδικασία αναφέρουν ότι οι καταγγελίες αυτές δεν κρίθηκαν από ανακριτή και εισαγγελέα ως αδιάσειστες. Προς τούτο, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το στάδιο της ανάκρισης κατέθεσαν πέντε ανήλικοι, οι οποίοι φιλοξενούνται σε δομές της Κιβωτού, ότι ο 19χρονος που κατήγγειλε τον ιερέα τους είχε ζητήσει να πράξουν και αυτοί το ίδιο.

Επίσης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, προσκομίστηκε βίντεο στην ανακρίτρια σύμφωνα με το οποίο την ημέρα κατά την οποία φέρονται να τελέστηκαν οι ασελγείς πράξεις ο 19χρονος και ο πατέρας Αντώνιος βρίσκονταν σε διαφορετικά μέρη.

Πάντως, σε ερώτηση που τέθηκε από την ανακρίτρια τι κίνητρο είχε ο 19χρονος να κατηγορήσει τον πατέρα Αντώνιο, ειπώθηκε ότι ο καταγγέλλων είχε παραβατική συμπεριφορά και δόθηκαν κάποια στοιχεία για την πολυτελή ζωή που διάγει, συγκριτικά με τα εισοδήματά του, αφήνοντας αιχμές -χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αποδείξεις- ότι μπορεί να χρηματίστηκε από κάποιους.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης κατέθεσε υπέρ του κατηγορούμενου ιερέα και η σύζυγός του.

Για κακοποιητικές συμπεριφορές εις βάρος ανηλίκων των δομών της Κιβωτού έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και σε συνεργάτες του πατρός Αντωνίου, ενώ ο ίδιος αντιμετωπίζει παράλληλα και δικαστικές εκκρεμότητες που σχετίζονται με θέματα οικονομικής διαχείρισης στην Κιβωτό, για τα οποία όμως ακόμα δεν έχει κληθεί σε απολογία.

Η υπόθεση της Κιβωτού είχε απασχολήσει έντονα την κοινή γνώμη, ενώ ο ίδιος ο κατηγορούμενος ιερέας είχε αρνηθεί από την αρχή τα όσα είχαν καταγγελθεί εις βάρος του, στάση που κράτησε και στο στάδιο της ανάκρισης, κάνοντας λόγο για σκευωρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή