Μύκονος: Ντοκουμέντα από τη δράση της «χρυσής» συμμορίας – Στις 450.000 ευρώ η λεία

Μύκονος: Ντοκουμέντα από τη δράση της «χρυσής» συμμορίας – Στις 450.000 ευρώ η λεία

Στις εικόνες αποτυπώνονται οι κινήσεις δύο μελών της ομάδας από «χτύπημα» που πραγματοποίησαν στα μέσα Ιουνίου σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στο νησί των ανέμων

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τις κινήσεις της «χρυσής» συμμορίας όπου συμμετείχε ο 27χρονος ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα από την ΕΛ.ΑΣ. και κατηγορείται για περισσότερες από 10 διαρρήξεις σε πολυτελή σπίτια της Μυκόνου, φέρνει στο φως το kathimerini.gr.

Στις εικόνες αποτυπώνονται οι κινήσεις δύο μελών της ομάδας από «χτύπημα» που πραγματοποίησαν στα μέσα Ιουνίου σε βίλα στο νησί των ανέμων. 

Φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας φακούς στο χέρι, οι δύο άνδρες εμφανίζονται να ανεβαίνουν μια σκάλα και να κατευθύνονται προς κτίριο-στόχο.

Μύκονος: Ντοκουμέντα από τη δράση της «χρυσής» συμμορίας – Στις 450.000 ευρώ η λεία-1

Επιλέγουν να δράσουν στις 11 το βραδύ, καθώς γνωρίζουν πως το πιθανότερο είναι οι ένοικοι να βρίσκονται έξω για διασκέδαση. 

Μύκονος: Ντοκουμέντα από τη δράση της «χρυσής» συμμορίας – Στις 450.000 ευρώ η λεία-2

Οι δράστες, με τους φακούς ανά χείρας, ελέγχουν την πόρτα προκειμένου να δουν αν είναι ανοιχτή και στη συνέχεια κατευθύνονται προς το πίσω μέρος του κτιρίου αναζητώντας τρόπο εισόδου.

Αφού επιθεωρούν το κτίριο, στη συνέχεια αποχωρούν. 

Μύκονος: Ντοκουμέντα από τη δράση της «χρυσής» συμμορίας – Στις 450.000 ευρώ η λεία-3
Μύκονος: Ντοκουμέντα από τη δράση της «χρυσής» συμμορίας – Στις 450.000 ευρώ η λεία-4

Στις 450.000 ευρώ η λεία 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι η συμμορία εμπλέκεται σε τουλάχιστον 14 περιπτώσεις διαρρήξεων – κλοπών, με τη λεία της να ξεπερνά τις 450.000 ευρώ (17.810 ευρώ και κοσμήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρονικές συσκευές και είδη ένδυσης αξίας τουλάχιστον 437.961 ευρώ). 

Οπως έγραψε πριν από μερικές ημέρες η «Κ», η αντίστροφη μέτρηση για την ταυτοποίηση των μελών της ομάδας ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Μαΐου.

Τότε, στην Υποδιεύθυνση Αστυνομίας Μυκόνου έφτασαν πληροφορίες για τη δράση εγκληματικής ομάδας αποτελούμενης από τουλάχιστον έξι μέλη τα οποία προέβαιναν σε διαρρήξεις σε πολυτελείς κατοικίες και βίλες.

Τα μέλη της ομάδας ενεργούσαν κυρίως τις απογευματινές ή τις βραδινές ώρες, εκμεταλλευόμενα την προσωρινή απουσία των ιδιοκτητών ή ενοίκων. 

Οπως εξήγησαν καλά ενημερωμένες πηγές στο kathimerini.gr, «έγινε χαρτογράφηση των περιοχών όπου γίνονταν κλοπές με τα ίδια χαρακτηριστικά και, με βάση την ανάλυση αυτή, ομάδες αστυνομικών άρχισαν να επιτηρούν τις περιοχές αυτές ώστε να διαπιστώσουν αν υπάρχει κινητικότητα από άτομα που θεωρούνται ύποπτα. Μία από αυτές τις περιοχές ήταν και η Ελιά». 

Η παρακολούθηση και η καταδίωξη

Πράγματι, η έρευνα έβγαλε «λαβράκια». Το βράδυ του Σαββάτου της 24ης Ιουνίου, «μυστικοί» αστυνομικοί που κινούνταν στην περιοχή της «Ελιάς» παρατήρησαν ότι τρία ύποπτα άτομα προσέγγισαν ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών, εισήλθαν σε αυτό και, έπειτα από κάποια ώρα, βγήκαν και κινήθηκαν προς όμορες βίλες. 

Ολοι τους φορούσαν μαύρα ρούχα με κουκούλες και καπέλα για να κρύβουν το πρόσωπό τους.

Οι αστυνομικοί παρατήρησαν πως οι ύποπτοι κρατούσαν κάτι στα χέρια τους και αποφάσισαν να τους προσεγγίσουν. Στη θέα των αστυνομικών, οι τρεις άνδρες άρχισαν να τρέχουν και ακολούθησε πεζή καταδίωξη μέσα σε χωράφια και σε αχαρτογράφητα μονοπάτια. 

Τελικά τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον έναν ύποπτο και να του φορέσουν χειροπέδες. Ο άνδρας είχε μαζί του ένα μεταλλικό κουτί ασφαλείας (safe box) το οποίο είχε αποσπάσει από βίλα όπου έκανε διακοπές ένας εύπορος τουρίστας από το εξωτερικό. 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο συλληφθείς διέμενε σε βίλα στην περιοχή «Λούλος». Αστυνομικές πηγές ανέφεραν σχετικά πως ο άνδρας είναι πιθανό να έμενε στη βίλα αυτή με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. «Πρόκειται για ένα πολυτελές οίκημα το οποίο διέθετε καλή θέα προς άλλες εξοχικές πολυτελείς κατοικίες» εξήγησαν οι ίδιες πηγές. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή