Εύβοια: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Εύβοια: Πυρκαγιά σε δασική έκταση – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα στην περιοχή Μηλάκι του δήμου Αλιβερίου - Κύμης στην Εύβοια

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής καθώς στην Εύβοια μαίνεται πυρκαγιά στην περιοχή Μηλάκι του δήμου Αλιβερίου-Κύμης, κοντά στο εργοστάσιο της ΔΕΗ.

Μολονότι η φωτιά καίει σε δασική έκταση με πουρνάρια και ξερά χόρτα και δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται σε ορεινό και δύσβατο όγκο, ενώ η απουσία οδικού δικτύου δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την επιχείρηση κατάσβεσης.

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 70 πυροσβέστες με 19 οχήματα, ενώ τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν επίσης 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου. Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι να πέσει το σκοτάδι, στην περιοχή επιχειρούσε και πυροσβεστικό αεροσκάφος.



«Είναι πολύ σημαντικό να αποσαφηνίσουμε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα για το εργοστάσιο της ΔΕΗ αφού η φωτιά δεν προχωράει προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά προς Προφήτη Ηλία από το Μηλάκι», δήλωσε στην «Κ» ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

«Δεν έχουμε τους ανέμους ψηλά κι αυτό είναι θετικό. Η φωτιά είναι σε πλαγιά και καίει πουρνάρια κι αγριελιές. Η βασική δυσκολία είναι ότι δεν έχουμε εναέρια μέσα επειδή είναι βράδυ.Είναι και φωτιά δύσκολη μιας και είναι σε δύσβατο σημείο, χωρίς εναέρια, με την οποία θα παλέψουμε το βράδυ. Με το πρώτο φως της ημέρας είμαστε αισιόδοξοι ότι θα την χαλιναγωγήσουμε», πρόσθεσε.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, μιλώντας στην «Κ», τόνισε: «Είναι μια φωτιά ελαφρώς ανησυχητική και μέτριας έντασης. Ο παράγοντας που δυσκολεύει την κατάσταση είναι αυτός της νύχτας, άρα δεν μπορούν να συνδράμουν εναέρια μέσα. Η εγγύτητα με το εργοστάσιο της ΔΕΗ δεν μας ανησυχεί από την άποψη ότι δεν υπάρχουν εύφλεκτες κι εκρηκτικές ύλες. Αλλωστε δεν είναι τόσο κοντά η απόσταση της φωτιάς με το εργοστάσιο. Πυροσβέστες, εθελοντές, υδροφόρες, αντιπυρικές ζώνες, είναι όλα σε πλήρη εξέλιξη και λειτουργία.Είναι μια φωτιά που θέλει δουλειά, αλλά δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα για την ώρα».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο τοπικό Μέσο evima.gr, ο αντιδήμαρχος Αλιβερίου Νίκος Μπαράκος, «η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν κινδυνεύουν κατοικίες, ωστόσο είναι σε πολύ δύσκολο σημείο, το οποίο δεν μπορούν να πλησιάσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Είμαστε σε επιφυλακή και θα είμαστε όλο το βράδυ καθώς η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή