Μύκονος: Πρόστιμο 13 εκατ. ευρώ σε beach bar για αυθαίρετες κατασκευές

Μύκονος: Πρόστιμο 13 εκατ. ευρώ σε beach bar για αυθαίρετες κατασκευές

Τo πρόστιμο είχε επιβληθεί, ύστερα από αυτοψία που διενεργήθηκε από μικτό κλιμάκιο ελέγχου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 4 Απριλίου

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμο, ύψους 13.121.781 ευρώ, κοινοποιήθηκε και βεβαιώθηκε σε beach bar στη Μύκονο.

Oπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τo πρόστιμο είχε επιβληθεί, ύστερα από αυτοψία που διενεργήθηκε από μικτό κλιμάκιο ελέγχου στις 4 Απριλίου.

Η επιχείρηση προχώρησε με ίδια μέσα σε κατεδαφίσεις καταθέτοντας σχετική υπεύθυνη δήλωση στην υπηρεσία Δόμησης Σύρου Ερμούπολης.

Ορίστηκε Ελεγκτής δόμησης, ο οποίος στις 9.6.2023 που έκανε έλεγχο, διαπίστωσε ότι είχε γίνει κατεδάφιση αυθαίρετων κατασκευών σε δύο ΚΑΕΚ (Κωδικούς Αριθμούς Εθνικού Κτηματολογίου).

Το πόρισμα αυτό, έχει διαβιβαστεί στο δήμο με την υπόμνηση, η οποία ευθυγραμμίζεται με σχετική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, ότι σε κάθε περίπτωση η άδεια λειτουργίας επιχειρήσεων εντός των παραπάνω ΚΑΕΚ δεν μπορεί να εξαρτάται από άλλα ΚΑΕΚ, στα οποία υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές, ούτε μπορεί να επεκταθεί η λειτουργία της επιχείρησης σε αυτά.

Σε περίπτωση που η επιχείρηση ανοίξει παράνομα, θα γίνει, άμεσα, έλεγχος για το αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία και αν χρησιμοποιηθεί τμήμα έκτασης, που έχει αυθαίρετες κατασκευές. «Ο νόμος θα εφαρμοστεί δίχως, απολύτως, καμία έκπτωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT