Έκκληση για αιμοδοσία – Ανάγκη για ρέζους αρνητικό

Έκκληση για αιμοδοσία – Ανάγκη για ρέζους αρνητικό

Ο Σύλλογος καλεί όσους μπορούν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους «ώστε να μην διακινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή»

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση σε πολίτες με ομάδα αίματος ρέζους αρνητικό, να αιμοδοτήσουν για τους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς, απευθύνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική νόσο.

Οπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του οι περισσότεροι από 800 ασθενείς που παρακολουθούνται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, αντιμετωπίζουν επικίνδυνη έλλειψη αίματος στις ομάδες ρέζους αρνητικό.

«Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα από την πανδημία και μετά οι ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες Rh (-) αρνητικό (ρέζους αρνητικό), λαμβάνουν συστηματικά κατά το ήμισυ ποσότητες αίματος από αυτές που συνιστώνται για τη θεραπεία τους ενώ καλούνται να αναλάβουν μόνοι τους την ευθύνη εύρεσης αίματος για την μετάγγισή τους. Δυστυχώς αυτό έχει επιφέρει επιβάρυνση στην υγεία τους ενώ έχει αποδιοργανώσει τελείως τη ζωή τους», τονίζει ο Σύλλογος και συνεχίζει «αυτό, πέρα από την έλλειψη Κεντρικού Σχεδιασμού και Λειτουργίας της αιμοδοσίας, οφείλεται στο γεγονός ότι η ποσότητα του εισαγόμενου αίματος από την Ελβετία, έχει μειωθεί κατά 8.000 – 10.000 μονάδες αίματος την τελευταία δεκαετία και το νοσοκομείο καθώς και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας δεν έχουν καταφέρει να αντισταθμίσουν την απώλεια αυτών των μονάδων». 

Ο Σύλλογος καλεί όσους μπορούν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες να διαθέσουν λίγο από το χρόνο τους «ώστε να μην διακινδυνέψει καμία ανθρώπινη ζωή».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δωρίσουν αίμα στο Αγία Σοφία τις καθημερινές και το Σαββατοκύριακο από τις 9 π.μ. έως τις 1.30 μ.μ. (210.7452036) και, κατόπιν συνεννόησης, την Παρασκευή από τις 4 μ.μ. έως τις 7 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT