Στη Νεάπολη Βοιών οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Ακρωτήριο Μαλέα

Στη Νεάπολη Βοιών οι μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Ακρωτήριο Μαλέα

Στελέχη της Λιμενικής Αρχής εντόπισαν και συνέλαβαν έναν 25χρονο και 27χρονο, οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές της ομάδας των μεταναστών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας στη Νεάπολη Βοιών Λακωνίας, μεταφέρθηκαν με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, της ΕΛ.ΑΣ και του οικείου δήμου οι 111 μετανάστες που είχαν εγκλωβιστεί σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή του Ακρωτηρίου Μαλέα. 

Οι παράτυποι μετανάστες είχαν προσεγγίσει το δύσβατο σημείο στις 9 Ιουλίου, αφού πρώτα αποβιβάστηκαν από ιστιοφόρο σκάφος το οποίο μετά από ώρες βυθίστηκε.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατός ο απεγκλωβισμός δια θαλάσσης, ωστόσο πραγματοποιήθηκε παράδοση προμηθειών στους μετανάστες με τη χρήση βοηθητικών σκαφών των λιμενικών αρχών.

Ταυτόχρονα, το σημείο προσέγγισαν πεζοπόρα τμήματα τα οποία απεγκλώβισαν με ασφάλεια τους αλλοδαπούς κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 10 Ιουλίου. Μεταξύ των μεταναστών που απεγκλωβίστηκαν περιλαμβάνονται 46 άνδρες 19 γυναίκες και 46 παιδιά.

Συνελήφθησαν οι φερόμενοι διακινητές

Μετά από ιατρική εξέταση στην οποία υπεβλήθησαν, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά πέντε ατόμων στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης Βοιών και στη συνέχεια σε Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης, όπου και παραμένουν.

Σημειώνεται ότι στελέχη της Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή προσωπικού της Διεύθυνσης Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ) του Αρχηγείου του Λιμενικού εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή και συνέλαβαν έναν 25χρονο και 27χρονο αλλοδαπό, οι οποίοι φέρονται ως οι διακινητές της ομάδας των μεταναστών, όπως προέκυψε από την προανάκριση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή