Δίκη Πισπιρίγκου: «Θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στη Τζωρτζίνα», κατέθεσε ο ιατροδικαστής

Δίκη Πισπιρίγκου: «Θανατηφόρα ποσότητα κεταμίνης στη Τζωρτζίνα», κατέθεσε ο ιατροδικαστής

Ο Σωτήρης Μπουζιάνης κατέρριψε επίσης τον υπερασπιστική ισχυρισμό περί ιατρικού λάθους και χορήγησης της κεταμίνης από το προσωπικό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συμπέρασμα ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα πέθανε από θανατηφόρα δόση κεταμίνης επιβεβαίωσε στην αίθουσα του ΜΟΔ όπου διεξάγεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροτομή στην πρωτότοκη κόρη του ζευγαριού.

Ο κ. Μπουζιάνης επιβεβαίωσε την υψηλή παρουσία κεταμίνης, καθώς στο αίμα του παιδιού βρέθηκαν 6,5 μικρογραμμάρια ανά ml που θεωρείται πολύ μεγάλη δόση, ικανή να σκοτώσει έναν οργανισμό μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Παράλληλα, ο ιατροδικαστής ανέφερε πως από την μακροσκοπική εξέταση δεν προέκυψε κάποιο παθολογικό αίτιο στη σορό της 9χρονης Τζωρτζίνας, ούτε βρέθηκε κάποιο παθολογικό αίτιο στα ζωτικά όργανα του παιδιού.

Από τις εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αθήνας, βρέθηκαν κάποιες ουσίες, όπως ήταν η κεταμίνη, ωστόσο δόθηκαν στο εξειδικευμένο εργαστήριο Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης προκειμένου να γίνει ποσοτικός έλεγχος.

Ο κύριος Ράικος έκανε την συγκεκριμένη τοξικολογική έκθεση όταν παρέδωσε τα αποτελέσματα, τα οποία μιλούσαν για 6,5 μικρογραμμάρια κεταμίνη ανα ml αίματος στον οργανισμό της Τζωρτζίνας. Τότε ο κ. Μπουζιάνης επικύρωσε την αιτία θανάτου του παιδιού που ήταν δηλητηρίαση από τη συγκεκριμένη ουσία.

Ο κ. Μπουζιάνης καταθέτοντας, κατέρριψε και τον υπερασπιστική ισχυρισμό περί ιατρικού λάθους και χορήγησης της συγκεκριμένης ουσίας από το ιατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, λέγοντας, ότι καμία ουσία δεν μπορεί να μεταβολιστεί σε ένα νεκρό οργανισμό και δεν μπορεί βεβαίως να ανιχνευθεί σε νεκρό οργανισμό. Άρα κατά συνέπεια θα πρέπει η ουσία αυτή να είχε δοθεί όταν η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως: «Όπως ο ίδιος ο ιατροδικαστής διαπίστωσε, η Τζιορτζίνα ήταν ζωντανή και αυτό απεδείχθη από τα ίχνη και τη μικρή αιμμοραγία που προκάλεσε ο σωλήνας διασωληνώσεως, κατά τη διαδικασία της διασωλήνωσης».

Πηγή: ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT