Κεφαλογιάννη: Η φετινή χρονιά είναι η επιστροφή στην κανονικότητα

Κεφαλογιάννη: Η φετινή χρονιά είναι η επιστροφή στην κανονικότητα

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσκεψη στο νησί της Ρόδου πραγματοποιούν η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, οι οποίες είχαν συνεργασία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου, Αντώνη Καμπουράκη, για θέματα της αρμοδιότητάς τους.

Στο κτίριο της Περιφέρειας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με εκπρόσωπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς, στην διάρκεια της οποίας τέθηκαν αρκετά ζητήματα που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τα προβλήματα που υπάρχουν στα νησιά της Δωδεκανήσου.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε πως η φετινή χρονιά αποτελεί χρονιά επιστροφής στην κανονικότητα μετά από την πανδημία.

Όπως τόνισε, υπάρχουν μεν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, αφού οι ανταγωνιστές έχουν πλέον επιστρέψει, και γι’ αυτό τον λόγο «δεν πανηγυρίζουμε για την καλή χρονιά», αλλά πρέπει να βλέπουμε το ζήτημα διαχρονικά και να συζητάμε πλέον για τη βιωσιμότητα του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος και «θα είναι ο πρωταγωνιστής σε βάθος χρόνου» φέρνοντας θέσεις εργασίας και εισόδημα στην ελληνική οικονομία.

Επομένως, το υπουργείο Τουρισμού θέτει ως κεντρική προτεραιότητα τη βιωσιμότητα, με την κ. Κεφαλογιάννη να υπογραμμίζει πόσο σημαντική είναι για την επίτευξή της η συνεργασία ανάμεσα στο κράτος, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα.

Σε δηλώσεις της επίσης, η υφυπουργός Έλενα Ράπτη γνωστοποίησε την επίσκεψή της στην τουριστική σχολή ΑΣΤΕΡ, όπου συζήτησε με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολή.

Αναφερόμενη στα κτηριακά προβλήματα που αντιμετωπίζονται, είπε πως αυτή τη στιγμή μελετώνται κάποιες ενδεχόμενες λύσεις.

Επιπλέον, τόνισε ότι γίνονται συζητήσεις με το υπουργείο Παιδείας για το επίπεδο των αποφοίτων της σχολής, και για τον λόγο αυτό, την επόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για νέα διδακτικά συγγράμματα.

Μάλιστα, η κ. Ράπτη διαβεβαίωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για να λυθεί το θέμα που υπάρχει με το πάσο των σπουδαστών της σχολής στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ πρόσθεσε πως στη σχολή θα προσληφθεί και διοικητικός υπάλληλος. 
 
Εκτός από την ΑΣΤΕΡ, η κ. Ράπτη επισκέφθηκε και το ΙΕΚ Τουρισμού, λέγοντας πως και εκεί θα προσληφθεί προσωπικό μέσα στο 2024, και πιο συγκεκριμένα ένας εκπαιδευτικός και ένας διοικητικός υπάλληλος.

ΑΠΕ ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT