«Κλέων»: 8,2 εκ. άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 °C την Πέμπτη – Αναλυτικά η πρόγνωση

«Κλέων»: 8,2 εκ. άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 °C την Πέμπτη – Αναλυτικά η πρόγνωση

Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, ενώ κατά τόπους θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία στη χώρα την Πέμπτη 13/07, με τις μέγιστες να ξεπερνούν κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες. Όπως φαίνεται στο χάρτη, περίπου 8,2 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 °C, ενώ περίπου 620 χιλιάδες άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 39 °C. 

Σημειώνεται, ότι τα δημογραφικά στοιχεία αφορούν του μόνιμους κάτοικους κάθε περιοχής, ενώ οι οποιεσδήποτε μετακινήσεις (π.χ. λόγω θερινών διακοπών) που μεταβάλλουν πρόσκαιρα τους κατά τόπους πληθυσμούς, δεν έχουν ληφθεί υπόψη.

«Κλέων»: 8,2 εκ. άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 °C την Πέμπτη – Αναλυτικά η πρόγνωση-1
Πίνακας: meteo.gr

Παράλληλα, με βάση τα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, και ιδιαίτερα σε τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

«Κλέων»: 8,2 εκ. άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 37 °C την Πέμπτη – Αναλυτικά η πρόγνωση-2
Πίνακας: meteo.gr

Η πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, ενώ κατά τόπους θα επικρατήσουν συνθήκες καύσωνα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 36 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 38-40, στην Ήπειρο από 20 έως 38 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 39-41, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 39-41 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 21 έως 37, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 21 έως 37 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 39-41 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις που τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο θα φτάνουν τα 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια και έντονη ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 39 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς.

Παράλληλα, με βάση τα προγνωστικά στοιχεία της πυρομετεωρολογικής ομάδας FLAME του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) / meteo.gr, δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, και ιδιαίτερα σε τμήματα των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Πηγή: meteo.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή