Μάχη με τις φλόγες στην Κεραμωτή Νάξου – Διακοπές ρεύματος στα ορεινά χωριά

Μάχη με τις φλόγες στην Κεραμωτή Νάξου – Διακοπές ρεύματος στα ορεινά χωριά

Καλή εικόνα στο Μετόχι Πηλίου με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής στην Κεραμωτή Νάξου και στο Μετόχι Πηλίου.

Στην Κεραμωτή Νάξου η πυρκαγιά καίει χαμηλή βλάστηση, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν απειλείται οικισμός, ενώ στις επιχειρήσεις συμμετέχουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεσή της επιχειρούν 6 οχήματα με 14 πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη.

Οι επιχειρήσεις θα ενισχυθούν με 3 οχήματα και 8 πυροσβέστες οι οποίοι αναμένεται να αφιχθούν στο νησί από τη Σύρο εντός δύο ωρών. 

Την προσπάθεια θα ενισχύσει και πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων, το οποίο ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα συνδράμει στις επιχειρήσεις.

Δήμαρχος Νάξου: «Υπάρχουν ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην «Κ» ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Λιανός Δημήτρης, «η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε στη 13.30 είναι σε πλήρη εξέλιξη. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί, αλλά η φωτιά αξιολογείται ως δύσκολη μιας και είναι σε βοσκοτόπια, σε δύσβατη περιοχή με ορεινό ανάγλυφο. Η βασική δουλειά γίνεται με εναέρια μέσα και υπάρχει μεγάλη συνδρομή από επίγειες δυνάμεις και εθελοντές. Επειδή υπάρχουν ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε προληπτικά το ρεύμα σε πολλά χωριά στην ορεινή Νάξο – Κεραμωτή, Κωμιακή, Κόρωνος. Τα κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν αυτή τη στιγμή αξιολόγηση των βλαβών». 

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Πήλιο

Καλή είναι η εικόνα που επικρατεί στο Μετόχι Πηλίου με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει ήδη οριοθετηθεί, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή