Πύρινο μέτωπο στη Νάξο – Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Λάρισα, Λακωνία

Πύρινο μέτωπο στη Νάξο – Υπό μερικό έλεγχο οι φωτιές σε Λάρισα, Λακωνία

Εχουν κινητοποιηθεί ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Νάξο, ενώ υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν οι πυρκαγιές σε Λακωνία και Λάρισα.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής στην Κεραμωτή Νάξου, με τη συμμετοχή επίγειων και εναέριων δυνάμεων, καθώς η πυρκαγιά συνεχίζει να καίει χαμηλή βλάστηση, χωρίς να απειλούνται μέχρι στιγμής οικισμοί.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 οχήματα με 38 πυροσβέστες, 2 ελικόπτερα, 4 αεροσκάφη, ένα πεζοπόρο τμήμα καθώς και υδροφόρες του δήμου.

Νωρίτερα, οι επιχειρήσεις ενισχύθηκαν με την έλευση 2 οχημάτων και 8 πυροσβεστών που έφθασαν από Σύρο και Πάρο. 

Την προσπάθεια ενισχύει επίσης και πεζοπόρο τμήμα 10 ατόμων, το οποίο έφθασε στο νησί από την Αττική

Δήμαρχος Νάξου: «Υπάρχουν ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ»

Σύμφωνα με όσα ανέφερε νωρίτερα στην «Κ» ο δήμαρχος Νάξου και μικρών Κυκλάδων, Λιανός Δημήτρης, «η πυρκαγιά η οποία ξεκίνησε στη 13.30 είναι σε πλήρη εξέλιξη. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν οικισμοί, αλλά η ακτίνα της έχει επεκταθεί καθώς η φωτιά αξιολογείται ως δύσκολη, μιας και είναι σε βοσκοτόπια, σε δύσβατη περιοχή με ορεινό ανάγλυφο. Η βασική δουλειά γίνεται με εναέρια μέσα και υπάρχει μεγάλη συνδρομή από επίγειες δυνάμεις και εθελοντές. Επειδή υπάρχουν ζημιές σε κολώνες της ΔΕΗ, ο ΔΕΔΔΗΕ έκοψε προληπτικά το ρεύμα σε πολλά χωριά στην ορεινή Νάξο – Κεραμωτή, Κωμιακή, Κόρωνος, Απείρανθος, Μονή. Τα κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ κάνουν αυτή τη στιγμή αξιολόγηση των βλαβών, ενώ κρίσιμο διακύβευμα θεωρείται η προστασία του δικτύου ηλεκτροδότησης, για την οποία συνεισφέρουν ιδίως τα εναέρια μέσα». 

Λακωνία: Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική περιοχή στη Γαρδενίτσα Λακωνίας. Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ περιοδικά επιχείρησαν 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερα. Τις επιχειρήσεις συνέδραμαν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Δύσβατο μέτωπο στη Λάρισα

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά στην περιοχή Λέκκα Τυρνάβου στη Λάρισα. Αυτή την ώρα επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 6 οχήματα, ενώ νωρίτερα επιχείρησαν επίσης 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Πήλιο

Καλή είναι η εικόνα που επικρατεί στο Μετόχι Πηλίου με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, η φωτιά έχει ήδη οριοθετηθεί, ενώ για την κατάσβεσή της επιχείρησαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή