Καύσωνας Κλέων: Εως 84 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα αυτοκίνητα – Εικόνες από θερμική κάμερα

Καύσωνας Κλέων: Εως 84 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα αυτοκίνητα – Εικόνες από θερμική κάμερα

Κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά τους 42-43 βαθμούς Κελσίου. Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τους οδηγούς.

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κορυφώνεται σήμερα το κύμα καύσωνα, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν τοπικά τους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι συνθήκες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τους οδηγούς.

Οπως φαίνεται και από θερμική κάμερα σε drone του ΣΚΑΪ, τους 76,8 βαθμούς Κελσίου άγγιξε η θερμοκρασία ενός αυτοκινήτου το μεσημέρι. Την ίδια ώρα, η θερμοκρασία στην άσφαλτο ξεπερνούσε τους 70 βαθμούς Κελσίου.

 

Όπως φαίνεται και από εικόνες θερμικής κάμερας που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του EnternityGR στο Facebook, η θερμοκρασία σε σταθμευμένο όχημα ξεπέρασε ακόμα και τους 80 βαθμούς Κελσίου.

Καύσωνας Κλέων: Εως 84 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα αυτοκίνητα – Εικόνες από θερμική κάμερα-1
Καύσωνας Κλέων: Εως 84 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα αυτοκίνητα – Εικόνες από θερμική κάμερα-2
Καύσωνας Κλέων: Εως 84 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στα αυτοκίνητα – Εικόνες από θερμική κάμερα-3

Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα

Σύμφωνα με το δελτίο της ΕΜΥ, το Σάββατο οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν λίγο κυρίως στα βόρεια. Η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 39 βαθμούς Κελσίου

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 39 με 40, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας τους 41 βαθμούς Κελσίου

γ. στη νησιωτική χώρα τους 35 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 37 με 40 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 28 με 31 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα περί τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή προβλέπεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς, στην κεντρική Μακεδονία και το εσωτερικό της Ηπείρου τους 37 βαθμούς Κελσίου

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και στη Στερεά και τη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς Κελσίου

γ. στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν κατά τόπους περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στα ανατολικά αλλά θα ανέβει στα δυτικά ηπειρωτικά. Πιο συγκεκριμένα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει:

α. στα βόρεια ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου

β. στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους στα δυτικά και τη Θεσσαλία τους 40 βαθμούς Κελσίου

γ. στη νησιωτική χώρα τους 33 με 35 και στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT