Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών

Επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 50 οχήματα και 2 πεζοπόρα τμήματα

4' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη παραμένει η μεγάλη φωτια που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Λουτράκι, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να έχουν προχωρήσει σε απεγκλωβισμούς κατοίκων.

Δεκάδες κατοικίες, επιχειρήσεις και αγροτοδασικές εκτάσεις παραδόθηκαν στις φλόγες, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί από την Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο.

«Το μέτωπο ειναι τεράστιο, χιλιόμετρα, έχουν ξεκινήσει οι πυρκαγιές κοντά στο Λουτράκι και πλέον έχουν περάσει τον προαστιακό και έχει περάσει η φωτιά στο Καλαμάκι, στο παραλιακό τμήμα της Κορινθίας που είναι αυτό το χωριό. Έχουν γίνει ήδη καταστροφές σπιτιών, υπάρχουν διαμαρτυρίες κατοίκων που χάνουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών-1
INTIME

Όπως ανέφερε νωρίτερα στην «Κ» ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης, υπάρχουν διαρκείς αναζωπυρώσεις των μετώπων στις περιοχές Καλλιθέας, Πευκιάς και Κατουνίστρας, ενώ το μεγάλο βάρος πέφτει στο να μην περάσει η πυρκαγιά, όπως τονίζει ο ίδιος, στην περιοχή Καλαμάκι.

«Ακριβώς επειδή οι αναζωπυρώσεις δεν σταματούν, μας φοβίζει και τι θα γίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας». Μηνύματα για εκκενώσεις έχει απευθύνει η Πολιτική Προστασία μέσω του 112, για τις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιά, και Ειρήνη, ενώ αρκετές υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί σε οικίες.

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών-2
INTIME

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της πυρκαγιάς επιχειρούν 135 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα.

Μέχρι τη δύση του ηλίου από αέρος συνέδραμαν 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα.

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών-3
INTIME

Τις ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς στην Περαχώρα Λουτρακίου διατέθηκαν νωρίτερα δύο αεροσκάφη CL-215 και δύο CL-415, ένα ελικόπτερο CHINOOK, 2 Προωθητές Γαιών, 1 Ομάδα «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ», 1 PZL και 1 Ομάδα «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» (σύνολο 8 άτομα).

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, 45 αστυνομικοί βρίσκονται στο μέτωπο και μέχρι στιγμής έχουν συνδράμει σε 26 απεγκλωβισμούς ατόμων.

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών-4
INTIME

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Αστυνομία αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, αλλά μόνο στο ρεύμα προς Αθήνα.

Αντίθετα η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου αποκαταστάθηκε και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στο Λουτράκι η ΕΛ.ΑΣ. είχε διακόψει την κυκλοφορία στις δύο εθνικές οδούς, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου.

Δήμαρχος Λουτρακίου στην «Κ»: Εκκενώνονται οικισμοί και οίκος ευγηρίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση απομάκρυνσης πολιτών από οικισμούς και σημεία τα οποία περικυκλώνονται από τις φλόγες.

«Τώρα εκκενώνεται ένας οίκος ευγηρίας, ενώ πριν από λίγο απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι από τον οικισμό Κωνσταντίνου και Ελένης στην περιοχή Κατουνίστρα» σημειώνει στην «Κ» ο Γιώργος Γκιώνης, δήμαρχος Λουτρακίου.

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών-5
loutraki365.gr

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε στους κατοίκους των περιοχών Καλαμάκι Ισθμίων και Παράδεισος ώστε να εκκενώσουν τους οικισμούς τους λόγω δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή. Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Καλαμάκι Ίσθμια, Παράδεισος εκκενώστε προς Κόρινθο. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Σύμφωνα με πηγές, απειλήθηκαν σπίτια στον οικισμό Ειρήνη Λουτρακίου και όπως μεταδίδει το loutraki365.gr, πλέον οι φλόγες έχουν καταστρέψει τις πρώτες οικίες. Νωρίτερα, εκκενώθηκε προληπτικά και η κατασκήνωση Sport Camp.

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών-6
korinthostv.gr

Ο ιδιοκτήτης της κατασκήνωσης, Σπύρος Καραβούλης τόνισε στην «Κ» πως οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν προληκτικά λόγω «εγγύτητας» της πυρκαγιάς.

Προληπτικά χρειάστηκε να εκκενωθούν επίσης και άλλες παιδικές κατασκηνώσεις, ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν σώα στο Κλειστο Γυμναστήριο Γαλανόπουλος του Δήμου Λουτρακίου. Την ίδια ώρα, στο «Αλεξάνδρειο» συνεδριακό κέντρο μεταφέρθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τον Δήμο Λουτρακίου, οι τρόφιμοι του γηροκομείου «Ελπίς», έπειτα από την προληπτική εντολή εκκένωσης που δόθηκε, λόγω της πυρκαγιάς.

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών-7
ΙΝΤΙΜΕ

Οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά κατευθύνονται προς τον Άγιο Χαράλαμπο ενώ στο σημείο καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από τις πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της.

Έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα

«Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε αρχικά στην περιοχή, Καλλιθέα Λουτρακίου και τώρα κινείται προς τις περιοχές Καλαμάκι και Αγίους Θεοδώρους», ανέφερε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης.

Όπως προσέθεσε, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και μεταφέρουν την φωτιά με πολύ μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να έχουν καεί εκτάσεις με ελαιόδεντρα και πεύκα, ενώ υπάρχουν αναφορές για ζημιές σε σπίτια που βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας».

Δήμαρχος Λουτρακίου στην «Κ»: «Πολύ μεγάλο το μέτωπο»

Μιλώντας στην «Κ», ο δήμαρχος Λουτρακίου Γ. Γκιώνης κάνει λόγο για ένα μεγάλο μέτωπο που απειλεί πολλούς οικισμούς. Σύμφωνα με τον ίδιο πραγματοποιήθηκε μια ασφαλής εκκένωση παιδικής κατασκήνωσης. «Αυτό που μας ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι η ανθρώπινη ζωή» αναφέρει.

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών-8
korinthostv.gr

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το korinthostv.gr, λόγω της φωτιάς, σημειώθηκε έκτακτη διακοπή ρεύματος στην περιοχή της Καλλιθέας, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία των μηχανημάτων των τριών γεωτρήσεων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του δικτύου ύδρευσης.

Λόγω της εξέλιξης, απευθύνονται εκκλήσεις στους πολίτες να περιορίσουν την κατανάλωση νερού τις επόμενες ώρες.

Φωτιά τώρα στο Λουτράκι – 112 για εκκενώσεις οικισμών-9
Η φωτιά στο σημείο – Φωτ.: Κάτοικος Λουτρακίου
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή