Ναυάγιο στην Πύλο: Συνάντηση Europol – Λιμενικού για τους διακινητές

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνάντηση Europol – Λιμενικού για τους διακινητές

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι έρευνες των Aρχών που οδήγησαν στη σύλληψη εννέα φερόμενων διακινητών ως υπεύθυνων για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων του Λιμενικού Σώματος και της Europol βρέθηκαν οι έρευνες των Aρχών που οδήγησαν στη σύλληψη εννέα φερόμενων διακινητών ως υπεύθυνων για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, συμμετείχαν ο Επικεφαλής του European Migrant Smuggling Center / Jot Mare Team Marius Roman, ο Διευθυντής του Κλάδου Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Υποναύαρχος Λ.Σ. Τρύφωνας Κοντιζάς, καθώς επίσης και στελέχη της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της συνεργασίας που είχαν η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας, η Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων και η EUROPOL, ενώ υπήρξε ενημέρωση για την πορεία των ερευνών που διεξάγονται με σκοπό την εξάρθρωση των διεθνών εγκληματικών δικτύων διακίνησης.

Συμφωνήθηκε η εντατικοποίηση της συνεργασίας του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. με την Europol και ο προσδιορισμός των υπόλοιπων δράσεων, με στόχο τη διερεύνηση εμπλοκής άλλων ατόμων στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διεθνούς κυκλώματος διακίνησης των μεταναστών του περιστατικού που έλαβε χώρα στην Πύλο καθώς και άλλων υποθέσεων παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT