Φωτιά στον Κουβαρά: Στα Κύθηρα έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά

Φωτιά στον Κουβαρά: Στα Κύθηρα έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά

Ο καπνός από τη δασική πυρκαγιά στον Νέο Κουβαρά έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ανέμους τουλάχιστον 220 km νότια, πάνω από τη θάλασσα των Κυθήρων

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπτική δορυφορική εικόνα που έλαβε και επεξεργάστηκε η μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών από τον Ευρωπαϊκό δορυφόρο METEOSAT-11 δείχνει τον καπνό από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά Ανατολικής Αττικής να έχει μεταφερθεί από τους ισχυρούς ΒΑ ανέμους τουλάχιστον 220 km νότια, πάνω από τη θάλασσα των Κυθήρων, το απόγευμα (16:45) της Δευτέρας 17.07.2023 (Εικόνα 1).

Φωτιά στον Κουβαρά: Στα Κύθηρα έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά-1

Εικόνα 1. Δορυφορική εικόνα του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά (Αττική) το απόγευμα (16:45) της Δευτέρας.

Νωρίτερα το μεσημέρι, ο πολικής τροχιάς δορυφόρος Aqua (NASA) συνέλαβε επίσης την εντυπωσιακή διασπορά του πυκνού καπνού πάνω από τον Αργοσαρωνικό, ανατολικά της Ύδρας (Εικόνα 2).

Φωτιά στον Κουβαρά: Στα Κύθηρα έφτασε ο καπνός από την πυρκαγιά-2
Εικόνα 2. Δορυφορική εικόνα του καπνού από τη δασική πυρκαγιά στο Νέο Κουβαρά (Αττική) το μεσημέρι (14:15) της Δευτέρας 17.07.2023.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή