Πυρκαγιές: Ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών στην Ανατολική Αττική

Πυρκαγιές: Ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών στην Ανατολική Αττική

Στόχος να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς η κρατική αρωγή προς όσους επλήγησαν

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε από το πρωί της Τρίτης το κρίσιμο έργο της καταγραφής των ζημιών που άφησαν πίσω οι καταστροφικές πυρκαγιές στην Ανατολική Άττική.

Οι αυτοψίες και οι καταγραφές των ζημιών σε κτίρια και επιχειρήσεις, πραγματοποιούνται από υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και το Δήμο Σαρωνικού, κατόπιν άδειας από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έξι κλιμάκια βρίσκονται στο πεδίο και πραγματοποιούν αυτοψίες σε όλο το εύρος της περιοχής που επλήγη από τη μεγάλη πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου.

Πριν από την έναρξη της διαδικασίας αυτοψιών από τα αρμόδια κλιμάκια προηγήθηκε επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές και συντονιστική σύσκεψη στο κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος» του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Τριαντόπουλου, με την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, υπηρεσιακούς παράγοντες και αυτοδιοικητικούς φορείς.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος της σύσκεψης ήταν «η διαδικασία αυτοψιών, καταγραφής και εκτίμησης των ζημιών να προχωρήσει με τους συνήθεις ταχείς ρυθμούς για να ακολουθήσει -με αντίστοιχη ταχύτητα- η υλοποίηση των μέτρων του πλαισίου της κρατικής αρωγής προς όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά».

Σημειώνεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφόρηση στον Περιφερειακό Συντονιστή Κρατικής Αρωγής της Περιφέρειας Αττικής ([email protected]) ή εναλλακτικά στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής (213 2005122-24) προκειμένου να υποβάλλουν αίτηση στις αρμόδιες επιτροπές κρατικής αρωγής της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για αυτοψία και εκτίμηση των ζημιών που έχουν υποστεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT